Pagina's

woensdag 23 mei 2012

Isoleren en subsidies

Er ligt hier een foldertje naast m'n laptop over aan te vragen subsidies voor isolatie. 

Aangezien wij allebei een ontzettende hekel hebben aan het invullen van formulieren EN het razend druk hebben gehad,  zijn we er nog niet aan toegekomen om ook daadwerkelijk een aanvraag te doen.

Maar de kogel is door de kerk: we gaan deze zomer dak en buitenmuren vanaf de binnenzijde isoleren en hiervoor subsidie aanvragen. 

Tenminste... manlief vindt het ergens onzin om dat geld aan te vragen. Hij wil zo snel mogelijk van start. NU heeft hij tijd, straks misschien niet meer. 

Helemaal waar, maar toch wil ik dat geld graag krijgen als het kan. Ik hoop dat er inderdaad binnen de beloofde 4 weken beslist wordt en vind dat we ondertussen ook best wat andere dingen kunnen doen. 

1 Muur gaan we dan alvast isoleren zonder die financiering. Dat scheelt ons 35 euro. Maar dan kan manlief wel aan de slag en is er in ieder geval 1 kamer af. 

Wat zouden jullie doen? Afwachten, met de kans dat er daarna geen tijd meer is om te klussen? Of toch alvast maar ergens beginnen en dan een paar tientjes mislopen? 

Zijn jullie sowieso goed op de hoogte van dat soort regelingen of boeit het niet zo? 

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben een half jaar geleden vloerisolatie laten plaatsen, gezamenlijk met een paar buren ivm korting. Nu hoorden we een paar weken geleden dat zij subsidie hebben aangevraagd en het ook hebben gekregen. Dus wij ook alsnog gedaan en vandaag de brief op de mat dat we binnenkort bijna 380 euro op onze rekening kunnen verwachten.
  Kan je bij jullie ook niet de subsidie nog achteraf aanvragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga het voor de isolatie van die ene muur wel proberen...

  In de folder van de gemeente staat wel expliciet dat het vooraf moet worden aangevraagd.
  Ik weet niet hoe streng ze zijn.

  Maarrrr: nooit geschoten, altijd mis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons krijg je het alleen als je het laat plaatsen, maar wij isoleren altijd zelf, dus helaas! We hebben wel al eens subsidie aangevraagd en gekregen voor isolatieglas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HIer mag je een aantal zaken ook zelf doen.
   Alleen vloerisolatie niet geloof ik. De rest wel.

   Dan tikt zo'n subsidie toch best aan.

   Verwijderen
 4. Wij hebben nooit ergens voor subsidie aangevraagd. Zelf doen en soms tweedehands materiaal was voordeliger dan het laten doen en alle andere gemeente-eisen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. woon helaas in een huurhuis en weet niet hoelang nog in dezelfde woning , dus isoleren is te duur en de woningbouw vereniging gaat eerst de huizen met een lagere waarde doen, dus voorloping isoleer ikzelf vooralsnog alleen het enkel glas in de winter met bubbeltjesplastig en verpakkingsmateriaal wat ze op het werk weggooien ,weet niet hoeveel besparing dat oplevert ,maar het is in ieder geval gratis, baat het niet dan schaadt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen