Pagina's

maandag 23 april 2012

Less waste stapje 6 ongeadresseerde post

Ik heb al eerder geschreven over ongewenste geadresseerde post. Via www.postfilter.nl kun je je voor een aantal bladen afmelden. Nu lukt het inloggen in tweede instantie niet, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij.

Als volgende less waste stap heb ik bedacht dat ik alle binnenkomende ongewenste geadresseerde post op ga zeggen. 

Met de kampioen, het PGGM-blad, Stichting Aap en de ASN-bank is me dat al gelukt. Het is namelijk nog behoorlijk lastig om die dingen op te zeggen. Mailen werkt tot nu toe het beste, maar dat is best een klus. 

Toch ga ik blaadje voor blaadje al die redacties mailen. Ze schrijven me maar mooi uit. Ik heb bedacht dat het opzeggen van al die ongewenste post me uiteindelijk ritjes naar de stort (voor oud papier) en daarmee tijd en geld gaat besparen.

De PGGM mailde me dat het een gratis blad is en dat het "jammer" is dat ik me uit wil schrijven. Ik peins er nog even over of ik ze nog een mailtje terug ga sturen. Ik vind het namelijk "jammer" dat iedereen door het ongevraagd krijgen van al die flutblaadjes zorgt voor extra milieuvervuiling en het kappen van bomen.

3 opmerkingen:

 1. Je brengt me op een idee. Ik dacht altijd,dat die blaadjes een vervelende bijwerking waren van mijn contact met zo'n instantie.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens. We hebben een NEE-NEE sticker op de deur, maar toch stopt Post NL regelmatig de folder van C1000 bij ons in de bus. We hebben hier al diverse keren over gemaild, maar het blijft gebeuren. Ook ik krijg inderdaad blaadjes van Stichting Aap en de ASN-bank, die ik niet of nauwelijks lees. Ik speelde ook al langer met de gedachte dit stop te zetten, maar ja dan vergeet je het weer. En pas weer als het blaadje binnenkomt denk je eraan. Dus nu maar gelijk deze 2 instanties aangeschreven. Ik vind het ook zonde van het papier en transport. En volgens mij kunnen deze bedrijven het geld veel beter gebruiken dan aan deze krantjes besteden.
  Kreeg van de week ook weer de goudengids in de bus. Vreselijk wat een verspilling. Ik voel me zelfs schuldig het ding bij het oudpapier te leggen, maar ik doe er niks mee. Ik weet toch vrij zeker dat ik me hier vorig jaar voor heb afgemeld, maar toch blijft het ding komen. Ik ka ook eens kijken bij de link die je geeft. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga zeer zeker ook eens kijken op de link, want ik hoef geen informatie van essent e.d. en de opmerking het is gratis snijd al helemaal geen hout ,want de kosten van dergelijke blaadjes zitten gewoon verstopt in je abonnement e.d.

  BeantwoordenVerwijderen