Pagina's

zaterdag 3 maart 2012

Bodemloze put

Het is hier een beetje een bodemloze put op het moment qua kosten.

Na twee rekeningen die ik wel had kunnen voorzien, maar even niet meer in de peiling had en de kapotte cv-ketel stortte gisteren manlief zijn bus in. De distributieriem....

Nu ben ik een absolute auto-leek, maar 1 ding weet ik wel: als je distributieriem kapot gaat dan heb je een groot probleem (of beter gezegd een grote kostenpost). Het meest irritante was dat het vervangen van die riem al in de planning stond.

Gelukkig kon manlief de auto nog net van de snelweg afsturen naar een veilige plek en heeft de ANWB manlief en bus naar de garage gesleept. De kosten worden 1200 euro of meer. Al naar gelang wat er nog meer in de soep is gedraaid - dat schijnt zo te werken met zo'n kapotte distributieriem. Of de bus voor de volgende klus klaar is konden ze niet met zekerheid zeggen. Ook dat hangt af van de uiteindelijke schade. Mogelijk komen er dus ook nog extra kosten voor het huren van een andere bus bij.

Ik raakte er even nogal ontmoedigd van. Wat heeft al dat sparen voor zin als we achter elkaar van dit soort enorme pechkosten krijgen?

Manlief had hier gelukkig geen last van. Volgens hem gaan we deze zomer gewoon weer fijn camperen met de bus en halen we de reparaties er sowieso vanzelf weer uit. 

En ik... ik ga gewoon maar weer verder met zuinig aan doen...

5 opmerkingen:

 1. Kop op. Je bent juist beter bezig dan het op dit moment voelt. Je hebt niet voor niks gespaard..menigeen had nu zijn toevlucht moeten zoeken in een persoonlijke leninkje. En die zijn een hopeloze oplossing voor tegenvallende financiën.
  Goed gedaan dus dat je jezelf zo'n wanhoopsdaad hebt kunnen besparen.
  Groetjes Tanya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het gevoel van ontmoediging, ik had dat ook toen mijn fiets vanderweek was gestolen.... aan de andere kant: die kosten waren er OOK geweest als er niet was gespaard en dan was het nog vervelender geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is idd een grote tegenvaller. Maar wees blij dat je de reparatiekosten kan betalen, anders ben je toch veel verder van huis? 't Komt allemaal weer goed, je bent hartstikke goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben helemaal gelijk.
  Dat we de tegenvallers kunnen betalen zonder lening is gewoon al heel mooi.

  Ze blijven voorlopig maar even doorgaan met zunig doen, dan komen we er wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Maar je moet het idd van de positieve kant blijven bekijken; juist omdat je er zo mee bezig was, ben je toch soort voorbereid. Maar ik heb het ook vaak zat hoor, laatst ook weer; geeft de cv ineens een storing die ik zelf niet op kon lossen, moet er toch weer iemand voor langskomen. Het is misschien geen €1200, maar je bent zo €100 verder.

  BeantwoordenVerwijderen