Pagina's

dinsdag 13 december 2011

stiekeme energieslurpers

Vandaag kwam ik erachter dat de radiator in de garage aanstaat. Eerst dacht ik dat we het ding per ongeluk aan hadden gezet, maar zo simpel ligt het niet. Welke kant ik ook opdraai met de radiatorknop, de kachel blijft warm. 

Niet echt zûnig om te stoken voor de garage, dus daar moeten we wat mee. 
Een vriend van ons heeft alvast wat tips gegeven en manlief gaat er morgen naar kijken. 

Geen idee hoe lang de situatie al zo is, maar hopelijk / mogelijk gaat het oplossen hiervan nog wel wat schelen in onze stookkosten.

Wat waren jullie stiekume geld / energieslurpers?

7 opmerkingen:

 1. Beetje dezelfde categorie.Verwarmen. Ik zet na het douchen smorgens de boiler uit. Het water blijft nog heel lang heet. Nu wordt niet de hele dag de boiler opgewarmd.
  Ik heb helaas nog nergens een gebruiksaanwijzing gevonden want eigenlijk helpt het ook om de temperatuur van de boiler lager te zetten...maar ja...waar?

  Affijn, boiler lager of uit, dat is de tip.

  Groet,Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Creanda,
  Heb je een aparte boiler naast je CV?
  Of kun je het warm water gedeelte binnen je cv-installatie uitzetten?
  (ik ben duidelijk niet zo thuis in verwarmingsinstallaties... LOL!)

  Wij hebben toen de boiler instortte (of was het de cv...?)een combi-ketel genomen en daarmee dus cv en boiler vervangen. Dat was wel duurder in aanschaf dan alleen 1 los apparaat vervangen, maar zuiniger in verbruik. We bespaarden daarmee het eerste jaar al ruim 600 euro aan stookkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons gaat de radiator in de hal niet meer AAN, welke kant ik ook opdraai. Volgens de loodgieter is de radiator al zo oud dat de knop gewoon dolgedraaid is. Nou ja, we laten het voorlopig maar zo. Ik moet nog steeds een gordijn maken voor de voordeur want anders vliegt alle warmte floep, zo naar buiten. Nu moeten we gewoon wat sneller door het halletje lopen als het koud is! Neemt niet weg dat dat gordijn er moet komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jolanda,
  Niet meer aan is ook niet handig...
  Knop vervangen zal de truuk zekers niet doen.
  Hopelijk lukt het binnenkort om een gordijn te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een open verbinding van de woonkamer naar een halletje.
  Dat is er later bij aan gebouwd. (zeg maar beter tussen gebouwd, want de schuur stond eerst los van het huis en die ruimte is nu dan een halletje)
  Maar dat halletje is altijd steenkoud of ik moet daar een de radiator aanzetten. Wie zit er nou 's avonds in zijn halletje?!
  Dus we hebben een gordijn gemaakt dat we 's avonds dichttrekken en dat koude halletje laten voor wat het is.
  Dat scheelt enorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je thermostaatkranen hebt, moet er altijd een radiator open blijven omdat je ketel de warmte kwijt moet kunnen als de kamer thermostaat "aan slaat" , anders heb je schade aan de ketel.... Dus een installateur zorgt er voor dat er in huis èèn radiator niet dicht gezet kan worden. Bij mij is dat de badkamer bijvoorbeeld. Voordeel van de garage: dan kan de leiding daar s'winters niet bevriezen, wat bij veel mensen wel eens gebeurt in een koude winter...

  Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou... dan ik heb liever een badkamer die altijd warm is, dan een garage waar de kachel al bij 6 graden boven 0 staat te loeien...

  We moeten voor de winter nog 'ns kijken wat we daar mee gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen