Weekmenu

 


Deze week eten we veel aardappels. Ik ben blij dat ik vorige week wat extra groenten heb gehaald, want het lukt pas vrijdag weer om een Too good to go pakket op te halen. De Lidl is namelijk niet dichtbij, dus we halen alleen zo'n pakket op als we er langs komen en tijd hebben om het op te halen. Bij het voedselpakket zaten deze week geen verse groenten. 

Morgen haal ik nog twee kilo appels bij de boer (voor twee euro) en dan redden we het wel tot vrijdag. 

Qua tussendoortjes hebben we: chocolade (uit de schoen van de Lidl), rijstwafels met chocopasta, noten en crackers. Ik had wel zin om iets te bakken dit weekeinde en we kregen een pak yoghurt wat snel op moest, dus maakte ik deze makkelijke cheesecake. Zoon kreeg een stuk glutenvrije appeltaart uit de vriezer. 

Het weekmenu wordt:  

Zaterdag: 
Ochtend tussendoortje: fruitshake met 2 verse bananen, sinaasappelsap, bramen uit de vriezer, een zielige mandarijn, havermout, lijnzaad en wat ik verder nog bedenk. 
Middag tussendoortje: cheesecake ( zoon glutenvrije appeltaart)
Avondmaaltijd: pasta met aubergine, courgette, ui en tomatenpassata (met olijven en gehakt).

zondag: 
Ochtend tussendoortje: fruitshake met 2 verse bananen, sinaasappelsap, bramen uit de vriezer, een zielige mandarijn, havermout, lijnzaad en wat ik verder nog bedenk. 
Middag tussendoortje: cheesecake (zoon glutenvrije appeltaart)
Avondmaaltijd: rest pasta met een witlofsalade met noten, kaas  en loquats.

Maandag:
Ochtend tussendoortje: een mandarijn
Middag tussendoortje: een stuk chocolade met noten en rozijnen
Avondmaaltijd: aardappels uit de oven met maiskolven, erwtjes uit pot en vega burgers

Dinsdag: 
Ochtend tussendoortje: een mandarijn
Middag tussendoortje: rijstwafels met chocopasta
Avondmaaltijd: stamppot zuurkool met nepworst en appelmoes

Woensdag: 
Ochtend tussendoortje: een appel
Middag tussendoortje: crackers met kaas en pindakaas en een chocolade munt (glutenvrije crackers bakken met zoon)
Avondmaaltijd: rijst met geroerbakte wortels, bosui en sperziebonen uit blik met ei

Donderdag: 
Ochtend tussendoortje: een appel
Middag tussendoortje: crackers met kaas en pindakaas en een chocolademunt
Avondmaaltijd: stamppot zuurkool met nepworst en appelmoes

Vrijdag: 
Ochtend tussendoortje: een appel
Middag tussendoortje: nog onbekend.
Avond maaltijd: patatjes met een burger en... 

Reacties

  1. Ik vind je ontzettend creatief met de invulling van het weekmenu. Het ziet er lekker en gevarieerd uit.
    Alleen het plannen van die tussendoortjes (hoe begrijpelijk ook in jullie situatie) zou hier niet werken. Mijn kids (21 en 15) hebben last van het "daar heb ik geen zin in" en het "dat is veel te weinig" syndroom. Als ik zeg dat iets op moet of er niets anders is, halen ze hun schouders op en halen zelf iets lekkers. Ze eten hier pakken bio rijstwafels, crackers en wasa's tussendoor. Belegd en droog. Fruit mondjesmaat en dan bij voorkeur een banaan of druiven. Soms een appel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een puber en volwassene wordt het denk ik ook een ander verhaal. Als ze hier ouder worden zou ik denk ik een snack-box maken. Maar dan geldt wel: op is op. En anders zelf bij kopen. Dat is natuurlijk ook een optie als kinderen zelf geld verdienen (of zakgeld hebben).

      Verwijderen
  2. Geen groente is inderdaad wel erg jammer. Zeker vanwege gezondheidsoverwegingen. Ik heb de minimale 250 gram per dag per persoon goed in mijn oren geknoopt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn hier allemaal dol op verse groenten. Ik vind het 't belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Deze week is het een beetje behelpen, maar vrijdag hoop ik weer een too good to go pakket op te halen.

      Verwijderen
  3. Een tip: als je toch bij Lidl bent, ze hebben daar relatief goedkope glutenvrije pasta. En over die voedselpakketten: ik breng altijd een paar x per jaar eten bij de voedselbank. Door jouw schrijven let ik deze keer extra op om wat glutenvrije producten te kopen en veel fruit en groenten. Helaas hebben jullie daar niets aan want ik woon in regio Utrecht. Maar wellicht vind je het geinig om te weten dat je door hierover te schrijven ook indirect anderen helpt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief dat je eten brengt bij de voedselbank. Glutenvrij en groenten en fruit zijn er zeer welkom denk ik.

      Dat de Lidl Glutenvrije Pasta heeft, dat weet ik. Ik neem het soms mee als ik er toch ben.

      Volgens mij zijn er meer mensen die hulp zoeken op het moment en hebben ze daardoor minder aanbod bij de voedselbank.

      Als wij het weer beter hebben wil ik je voorbeeld graag volgen :-)

      Verwijderen
    2. Ja volgens mij doen er nu veel meer mensen een beroep op de voedselbank. Een tijd geleden heb ik ook weleens een oproep gelezen. Maar ik denk dat er nu zoveel oproepen zijn vanuit allerlei organisaties, ook met al die natuurrampen dat het allemaal losse berichten zijn en er niet iets heel erg duidelijk naar voren komt. Het is lastig, je kunt niet iedereen helpen. Soms word je lam geslagen erdoor. Maar als iedereen iets helpt dan redden we het vast met elkaar.

      Verwijderen
    3. De kaalslag bij zelfstandigen is heel erg hoor. Het is niet echt in het nieuws, maar die steunmaatregelen dekken de kosten niet. En als je dan al 9 maanden geen inkomsten hebt (zoals in de evenementensector), dan is het spaargeld op een gegeven moment ook op.

      Maar als iedereen iets helpt, dan scheelt dat allicht.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts