Weekmenu


Ook deze week komen we weer precies rond met de groenten. Vorige week heb ik voor het eerst ook de tussendoortjes gepland en dat beviel erg goed. Het voelt een beetje overdreven, maar het is op deze manier veel gemakkelijker om met alles goed uit te komen. Daarbij zie ik zo ook eerder dat er voor zoon iets zonder gluten gebakken moet worden. 

We zijn weer verwend met allerlei extraatjes. We kregen: stroopwafels, rijstwafels met chocopasta, crackers, toastjes, één of ander suikerdrankje en krenten. Verder zitten we goed in alle basisartikelen (pasta, rijst, tomatenpassata, brood, boter, kaas, pindakaas en dergelijke). Dat soort dingen sla ik gelijk in als ik soms toch naar de supermarkt moet voor zuivel. Een voorraadje van dergelijke artikelen is nooit weg, maar op dit moment extra handig: als je ziek bent dan kun je echt de deur niet uit! 

Daarnaast kocht ik 5 liter zonnebloemolie bij de Lidl in de aanbieding. Dan kunnen we ook weer eens patatjes bakken op P. Day. Het plan is om deze week alvast een goede voorraad patatten te snijden van de geraapte aardappels. De man bakt deze dan voor en vriest ze in. Als we dan patat willen eten op P-Day dan ligt het klaar. 

Zaterdag:
Ochtend tussendoortje: druiven
Middag tussendoortje: stroopwafel
Avond maaltijd: pasta met beetgaar gekookte broccoli met ragout  met verse peterselie 

Zondag:
Ochtend tussendoortje: druiven
Middag tussendoortje: wafels of pannenkoeken van rest pannenkoekenbeslag
Pasta met bolognaisesaus uit de vriezer en pesto (uit de vriezer) en salade van witlof met noten, kaas, lenteui en appel. 

Maandag:
Ochtend tussendoortje: appel of mandarijn naar keuze
Middag tussendoortje: stroopwafel
Aardappels uit de oven met salade van sla, tomaat, lenteui en vegetarische schnitzel

Dinsdag:
Ochtend tussendoortje: appel of mandarijn naar keuze
Middag tussendoortje: crackertjes met kaas / pindakaas (glutenvrije crackers bakken met zoon). 
Rijst met roerbakgroenten (boontjes, paprika, bloemkool) en vegetarische gyros

Woensdag:
Ochtend tussendoortje: appel of mandarijn naar keuze
Middag tussendoortje: rijstwafels met chocopasta / stroopwafel
Aardappels uit de oven met gekookte bloemkool met bechamelsaus met vegetarische schnitzel

Donderdag:
Ochtend tussendoortje: mandarijn
Middag tussendoortje: crackertjes met kaas / pindakaas
Stamppot zuurkool met mandarijntjes en (nep) worst met appelmoes. 

Vrijdag:
Ochtend tussendoortje: mandarijn
Middag tussendoortje: noten met rozijnen. 
Zelfgebakken patat met mayonaise, appelmoes en wat gehakt


Reacties

  1. Lekker gegeten weer , leuk dat je het menu hier deelt, ik doe altijd wel ideeén op bij de diverse weekmenu's van bloggers.
    Wel handig dat je de tussendoortjes ook plant, zo grijp je niet mis.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts