Meer groenten en minder telefoons

 


Hoewel het me lukte om een weekmenu te maken met de groenten die ik had, was het wel een beetje karig. Vervolgens bleek dat de telefoon waar de Too good to go app op staat toch echt in reparatie moet (er zit een barst in het scherm en die lijkt groter te worden). Het vervelende van zo'n reparatie - los van de kosten - is dat je zo'n ding dan een paar dagen kwijt bent en dan raakt m'n boodschappensysteem in de war. 

En dus gaf ik de man instructies om dinsdag een extra too good to go pakket op te halen als hij er toch langskwam. En zo geschiede. In dit laatste pakket zitten lekker veel groenten en net genoeg fruit om tot volgende week rond te komen (1 witte kool, 2 maiskolven, een bak kastanjechampignons, een zakje radijs, 1 aubergine, 1 courgette, 1 bosje bosui, 1 grote zak verse spinazie, 4 mandarijnen en 3 bananen). 


Een deel van de groenten voeg ik deze week bij het weekmenu. De groenten die wat langer houdbaar zijn bewaar ik tot het weekeinde. Maandag kunnen we dan hopelijk weer een nieuw pakket halen.

Nu maar hopen dat de reparatiekosten van de telefoon meevallen. De man had nog wat oudere toestellen waar ook wat mee was (een kapot scherm voor het merendeel). Morgen belt hij wat de reparatie van de verschillende apparaten kost. Mogelijk kunnen we er dan drie laten repareren, om er dan 2 weer te verkopen om de kosten te dekken en hopelijk wat over te houden. Zijn we gelijk van die spullen af. :-) 

Reacties

  1. Zo hoort het ook, eerst de groente eten die kwetsbaar is een kool kun je lang bewaren.
    Kijk dat is nadenken, drie repareren en de kosten dekken door er twee te verkopen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts