Een rommelige week en Sinterklaas gedoe

 


Het was me het weekje wel. De therapie van zoon werd een dag verzet en gooide daarmee heel m'n weekplanning overhoop. Daarnaast moest ik nog een ochtend sinterklaas inkopen doen en waren er nog allemaal andere dingen die anders waren dan anders. 

Op zich is dat allemaal niet erg - voor mij. ik hou wel van wat afwisseling. Alleen hebben we een kind waarbij al die kleine anders- dan anders dingen de emmer doet overstromen. Zéker als er ook nog een therapie loopt en het de periode voor Sinterklaas is. 

En dus hadden we een kind die het niet lukte om te gehoorzamen en die bij het minste of geringste ontplofte. Er werd (dagelijks) geschreeuwd en gescholden, dan wel heel hard gebruld en een paar spullen overleefden al die emoties niet. En ondanks dat het vooral heel naar is dat een kind zich zo voelt is het als ouder ook gewoon wel heel erg vermoeiend. Want zoon doet alles vol overgave en met veel kabaal. 

Nog 9 nachtjes slapen en dan is de Sint gelukkig weer weg. We kunnen haast niet wachten... 

Voor volgend jaar heb ik me voorgenomen om Sinterklaas te vieren op de dag van aankomst. Ik ga dat gelijk op de kalender schrijven zodra ik een nieuwe heb voor 2021. De eerste zaterdag na Sint Maarten: aankomst van Sinterklaas kijken en Sinterklaas vieren. 

Kijk hier voor andere tips voor een meer prikkelarm Sinterklaas

Wens mij ondertussen maar veel rust en geduld ;-)

Reacties

  1. Hier komt de Sint niet meer aan de deur, laat staan binnen.
    Maar herinner me de tijd nog goed, spanning alom. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts