Een spannend najaar


Ik blog op dit moment niet vaak over onze financiële toestand. Op dit moment gaat het goed, want de man heeft werk. De toekomst blijft echter maar onzeker. Het werk stopt straks weer en de standbouw zit nog steeds in een zwart gat  (lees vooral ook even hier). Het leek even of er een beurs door zou gaan in september, maar deze is uiteindelijk toch weer gecanceld.

 

Inmiddels is ruim één op de vier mensen binnen de standbouw zijn baan kwijt door faillissementen en reorganisaties. Men verwacht dat dit op zal lopen naar ruim de helft. En dan hebben we het alleen over werknemers. Niet over mensen die hun eigen bedrijf na jarenlang hard werken over de kop zien gaan. 

Een aantal bekende namen zijn al failliet. Veel mensen zal dit weinig zeggen, maar het is alsof de AH, de Aldi en de Jumbo opeens achter elkaar failliet zouden gaan. Wij redden het omdat de man een eenmanszaak heeft met relatief lage maandelijkse kosten (zowel zakelijk als privé) én omdat hij als zelfstandige ander werk vond. 

Met de oplopende werkloosheid en de uitzichtloosheid qua standbouw blijft de toekomst echter spannend. Het is net alsof de bewegwijzering opeens verdwenen is. Maar goed... daar heeft iedereen op zijn eigen manier op dit moment last van. 

We buffelen daarom allebei op ons eigen manier gewoon maar door: de man werkt en ik zorg ervoor dat we zo goed als niks uitgeven terwijl we toch goed eten en de kinderen een goede vakantie hebben.

Ik ben benieuwd wat de ministers vanavond te melden hebben. 



Reacties

  1. Fijn dat jullie er samen de schouders ieder op jullie eigen manier onder kunnen zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijken me spannende tijden voor jullie. Wat fijn dat je man op dit moment wel werk heeft kunt vinden zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterkte! En blij dat jullie het samen zo goed mogelijk proberen op te lossen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sterkte. Hopelijk valt het toch nog mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts