Een grote aankoop


Na maanden heel zuinig te hebben gedaan raken een aantal dingen toch op. De meeste dingen laten we voor wat het is, maar zoon zijn glutenvrije voorraad is inmiddels ook tot een ongemakkelijk minimum geslonken. En dat is gewoon niet handig. 

Hoewel zoon tussen de middag meestal warm eet, vind hij het fijn om met enige regelmaat gewoon brood met ons mee te eten. En dus bakken we gemiddeld eens per week een glutenvrij broodje. Dan moet je dus wel meel op voorraad hebben om mee te bakken. Daarnaast gebruiken we heel vaak een mix van rijstmeel en boekweitmeel voor de dagelijkse dingen (het maken van een roux, onze eigen glutenvrije pannenkoekmix of als we even wat 'meel' toe willen voegen aan iets). En dan zijn er natuurlijk de glutenvrije koekjes en taarten die hier met regelmaat gebakken worden. 

Voor al die dingen zijn speciale melen nodig. Om iets te krijgen wat niet spontaan verkruimeld / je je tanden niet op breekt is het nodig om verschillende soorten melen met elkaar te mengen. Dat luistert nogal nauw. Onze voorraad bestaat daarom in ieder geval uit: boekweitmeel, rijstmeel, maismeel, gierstmeel, kikkererwtenmeel, tapiocameel, zonnebloempitten, sesamzaad, psylliumvezels en guarpitmeel.

Ik maakte een inventarisatie en keek ondertussen ook gelijk bij de producten uit de 'opruiming'. Soms zitten daar namelijk best goede aanbiedingen bij. Zo ook deze keer: plakken glutenvrij brood van schar voor 1 euro (da's een broodje van 240 gram, slechts iets lichter dan gewoonlijk, maar dan één derde van de prijs). Dat is een koopje. Ik sloeg goed in en bestelde ook de rest. Het (vacuum verpakte) brood van de opruiming is bijna op de datum, maar dat geeft niet. We gooien alles gewoon gelijk in de vriezer. Zoon kan met het gekochte brood zo een maand of twee- drie vooruit. Samen met de gekochte melen hebben we wel voor een half jaar voorraad. 

De kosten waren 52 euro. Op dit moment is dat best een groot bedrag voor ons. Door groot in te kopen besparen we echter op de verzendkosten én we zijn de komende maanden weer klaar (op havermout en pasta na dan,maar die gaan met de gewone boodschappen mee). 


Reacties

  1. Wat een boel soorten meel! Het lijkt me nog best ingewikkeld om dat goed te mengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gebruikt niet voor alles alle soorten melen gelukkig en er zijn eenvoudige en meer lastige recepten (qua aantal ingrediënten).

      Een paar van de meer lastige recepten (qua aantal ingrediënten) geven een broodje wat toch wel erg naar gewoon brood smaakt en dat is wel fijn voor zoon.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts