aso toeristen


Er waren hier nog nooit zoveel toeristen als deze zomer. Door de corona houden veel Nederlanders vakantie in eigen land. En omdat de grenzen ook open zijn komen ook de Belgen en Duitsers hier nog steeds vakantie vieren. 

De Zeeuwen blijven ondertussen ook voor het merendeel in de eigen provincie dus is het alles bij elkaar twee tot drie keer zo druk als andere jaren. Nu is dat op zich al niet heel fijn, hoewel men het de ondernemers in de horeca erg gunt.

Vervelend wordt het pas omdat een aantal mensen niet weet hoe men zich hoort te gedragen als men te gast is. Deels wringt het doordat de coronaregels per land verschillen. Dan heb je als horeca-ondernemer een groep van vijftien Belgen die gezellig aan één tafel willen zitten - wat niet mag in Nederland. Die Belgische bubbel is gelukkig inmiddels terug gebracht naar vijf mensen, maar dan nog mogen mensen uit verschillende huishoudens in Nederland niet aan één tafel zitten. 

Men probeert hiervoor in de horeca nette oplossingen te vinden, maar met regelmaat wordt personeel luidkeels voor rotte vis uitgemaakt, omdat zij de Nederlandse maatregelen aanhouden (zoals men wettelijk ook moet). Het supermarktpersoneel (voor het merendeel jongvolwassenen) werd ondertussen dusdanig vaak en heftig afgebekt bij het uitvoeren van hun taak dat er tegenwoordig een beveiliger in de supermarkt aanwezig is. Deze meiden kwamen er over hun toeren van thuis zó naar werd er gedaan. Ver over de grenzen van normaal gedrag heen. 

Dan heb ik het nog maar niet over de vuurplaatsen, de flessen drank en het kapotte glas en ander afval wat men hier achter meent te kunnen laten op de stranden en strandjes of over de geldkistjes van boeren die in grote getalen gestolen zijn op het eiland. Of over de mensen die hun hond op strandjes laten lopen waar het niet mag (in het geheel een klein vergrijp tot jouw kind in de hondenstront stapt). 

En nou vraag ik me af wat dat voor lui zijn? Zijn dit mensen die gewoonlijk met het vliegtuig elders zo asociaal doet? Doet men dit thuis ook? 

Wat is dit in vredesnaam voor achterlijk, asociaal gedrag?!

En nee: dit zijn geen mensen met ouders die in het buitenland zijn geboren. Het merendeel van deze groep bestaat uit  autochtone jongvolwassenen én zogenaamde volwassenen. Mensen van vijftig die jongeren uit staan te kafferen bijvoorbeeld omdat ze hun werk doen. Bah! 

Het moge duidelijk zijn dat dit soort lui wat mij betreft lekker wegblijven. We willen ze hier niet. 


Foto is van voor het toeristische seizoen

Reacties

  1. Sorry dat ik je corrigeer maar allochtonen zijn mensen met een buitenlandse achtergrond en autochtonen zijn mensen uit Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik denk dat je in de laatste alinea autochtone bedoeld? want anders klopt de zin er voor niet.
    verder snap ik er ook niet heel veel van. hoe dit kan en dat je dan niet je ogen uit je eigen kop schaamt voor hoe je je gedraagt. maar ja dat snap ik wel vaker niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Geen idee hoe die schrijffout erin is geslopen...

      Verwijderen
  3. Het gaat er niet om van welke afkomst je bent, het gaat erom dat je het fatsoen hebt je te gedragen.

    Ik woon aan de kust en het is werkelijk om te huilen. Nog nooit zoveel troep en kapot glas gezien. Daarnaast zijn de strandstoelen van diverse strandtenten vernield.

    Echt ongelofelijk en of het nu Jan of Ali is, interesseert mij niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad om te huilen. Glas achterlaten op een strand... hoe dom en asociaal kun je zijn?! En die vernielingen en diefstallen... bah! Zeker nu de horeca en dergelijke het toch al best zwaar heef.

      Verwijderen
  4. Haha. Misschien een verspreking .Op veel plekken ,zeker hier in Friesland wordt iemand die niet uit de streek of het dorp komt al allochtoon genoemd .;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL! Misschien is het inderdaad een onbewuste verspreking.

      Verwijderen
  5. Het is om te huilen, niet te begrijpen in wat een wereld we nu leven.
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet eerlijk gezegd niet of het in andere tijden beter was. Mensen bleven alleen meer in hun eigen omgeving - waar je er dan makkelijker iets van kon zeggen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts