Iedereen verkouden: iedereen thuisblijven


Dochter stak natuurlijk de rest van het gezin ook aan. Eerst kreeg zoon een beetje keelpijn, toen ik en daarna de man. Iedereen was een dag later ook verkouden, compleet met keelpijn, vol hoofd en gesnotter. 

Op zich helemaal niet erg, maar tijdens deze Coronacrisis is het toch wel een dingetje....

Eigenlijk niet eens zozeer omdat we zelf bang zijn om de Corona / COVID-19 te hebben, maar vanwege de onhandigheid ervan. Want dochter mag met haar zes jaar dan wel snotterend naar school, de rest van het gezin moet thuisblijven. 

Ik houd me er maar aan vast dat het vast ergens goed voor zal zijn, maar handig is anders. 

Dochter heeft juffenfeest en gaat de dag erna wennen in groep drie. Na enige aarzeling heb ik daarom besloten dat zij naar school gaat, zoals het volgens de RIVM-regels ook mag. Nu kan ze niet zelf naar school, maar ik breng haar met de auto en blijf zelf in de auto zitten. 

Zoon is begin deze week jarig, mét een gepland bezoek van opa en oma. Voor volgend weekeinde staat er een familiefeestje gepland voor de verjaardag van zoon. Deze dingen staan gelijk allemaal op losse schroeven met onze verkoudheid.

Dat de verjaardag van zoon mogelijk in het water valt zou echt jammer zijn, vooral omdat we die van dochter in maart ook al af moesten bellen (toen liep ik hoestend en met koorts rond. De week nadat ik het feestje had afgeblazen werd ingevoerd dat iedereen die ziek was thuis moest blijven).  

De man had werk staan voor maandag en dinsdag. Dat moest dus afgebeld worden, waar we ongelofelijk van balen. Loopt het werk eindelijk weer een beetje, na maanden niets doen, mag hij er niet heen! De man heeft daarom zaterdag gelijk de GGD gebeld voor een Coronatest, hij moest echter eerst vierentwintig uur wachten. Geen idee waarop, want of het nou Corona of een gewone verkoudheid is: beiden trekken gewoonlijk niet gelijk weg. Bij de informatie van de overheid staat niets vermeld over een wachttijd

Dus belde de man een dag later weer. Hij kan vandaag terecht voor een test. Hopelijk weten we binnen 24 uur de uitslag. Is het geen Corona, dan kan hij woensdag in theorie weer aan de slag. 

Update: voordat de 24 uur om was kregen we al een telefoontje. De uitslag is negatief, dus de man heeft geen Corona. Omdat we allemaal dezelfde verkoudheid kregen (via dochter) gaan we ervan uit dat we allemaal een gewone verkoudheid hebben. 

Reacties

  1. Sterkte zeg. Ik hoop dat jullie snel opknappen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Dat hopen wij ook. Het is al niet leuk om verkouden te zijn, maar tijdens deze Coronacrisis is het ronduit onhandig...

      Verwijderen
  2. Dan is zo'n test toch wel fijn inderdaad. Dan weet je of het een gewone verkoudheid is, en zo ja, kun je weer verder met je leven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts