Mijd de supermarkt


Zonder inkomen en met het vraagstuk hoe lang we nog last gaan hebben van de Corona ben ik een paar weken geleden in de overleefstand geschoten. Want heus... er schuilt een prepper in mij.

En 'dus' hebben we hier voor anderhalve maand aan eten in huis. Ik moet zeggen dat het wel rust geeft om niet naar de supermarkt te hoeven. Naar wat ik van anderen hoor, voelen mensen zich er niet meer op hun gemak. Het boodschappen doen is een ongemakkelijke bezigheid geworden. 

Nu geloof ik (helaas) niet dat het Corona gedoe zich in anderhalve maand op gaat lossen. Waarschijnlijk gaan we hier nog wel een poos last van houden. Daarom was ik aan het nadenken hoe ik dat supermarktbezoek nog een poos langer uit zou kunnen stellen. Het knelpunt van de boodschappen zit bij ons in de verse groenten en fruit. Qua aardappels, meel, rijst en pasta kunnen we nog wel wat langer vooruit dan die anderhalve maand. De groenten- en fruit voorraad staan dit echter niet toe. 

Toen bedacht ik dat we deze zomer best een moestuin kunnen beginnen in de achtertuin. Als ik nu begin met zaaien, dan kunnen we binnen anderhalve maand de eerste groenten al oogsten. Rucola en radijsjes groeien namelijk best snel en het voordeel van radijsjes is dat je het loof ook kunt eten (mits onbespoten). Als ik ondertussen dan andere plantjes opkweek, dan loopt de voedselvoorziening qua groenten over anderhalve maand mooi door vanuit de eigen tuin. 

Ik zocht en vond op het internet betaalbare zaadjes en sloeg een voorraadje in. Ondertussen zaaide ik alvast een paar groenten die ik al had: rucola, courgette, snijbiet en peultjes. 

Dat we vorig jaar een paar appel- en perenboompjes hebben gekocht en dat we een paar aardbeienplanten kado kregen is op dit moment mooi meegenomen. Al moet ik nog zien dat er bij die boompjes dit jaar al appels aan komen (en dat de kinderen ze laten hangen...). 

Ik bestelde zaadjes voor pompoen, mais, tomaten, sla, bietjes, peen, winterpeen, prei, radijs, boontjes, nog meer rucola en verschillende kruiden. Hopelijk komt het snel aan. Ik heb er zin in! (alleen nog 'even'  een stuk grasveld omspitten en een kasje bouwen van hout en zeil). 

Als het allemaal een beetje aanslaat is het niet alleen handig bij het vermijden van de supermarkt, het helpt ook in het verminderen van de kosten. 

Nu alleen nog iets verzinnen op dat fruit... Waarschijnlijk haal ik binnenkort nog een paar kilo appels langs de weg bij de appelboer. Dan is dat voorlopig ook weer even geregeld. 

Mijd jij de supermarkt? 


Reacties

 1. Snijsla. Gaat ook zo lekker snel. 19 cent een zakje. Doe ik twee jaar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Die heb ik helaas niet besteld. Wel gewone sla, waar we gewoonlijk heel lang mee doen (ik pluk steeds de onderste blaadjes eraf).

   Verwijderen
 2. Leuk he zo'n moestuin. Ja, ik mijd de supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben net terug uit de supermarkt 9.20 uur. Waren hooguit 10 klanten. Karretje afgeveegd met alcohol. Bij de kassa staan strepen waar te staan en mensen houden zich goed aan afstanden. Het is een grote XL plus in Duivendrecht. Alles was er. Hamsteren doe ik niet. We doen om de dag boodschappen, de ene keer man en de andere keer ikzelf. Verder blijven we weg van winkels en drukke plekken en gaan nergens op bezoek. Lastig voor onze puber en jong volwassen zoon, maar ze begrijpen de noodzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me inderdaad lastig met grote kinderen. Fijn dat ze de noodzaak begrijpen en zich eraan houden!

   Het klinkt alsof de supermarkt het goed georganiseerd heeft. Wij zijn doordat we op het platteland wonen denk ik al gewend om grotere voorraden te hebben. De supermarkt is hier 8 km verderop.

   Verwijderen
 4. Alleen mijn man komt in de supermarkt, liefst zo min mogelijk maar soms heb je toch wat nodig, vooral verse groente en fruit.Afgelopen vrijdag wou ik flink inslaan (online) bij A&H maar alle levertijden t/m 14 dagen later zaten vol, heel bar, en daarom heb ik er maar van afgezien. Dus moest manlief weer de supermarkt in, helaas. Momenteel eet ik regelmatig wat blauwe bessen en zoete kersen uit de diepvries, lekker en gezond.
  Leuk wat moestuinieren, daar kun je veel plezier en profijt van hebben. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel balen als alle bezorgtijden vol zitten. Hier geldt dat nog niet zo geloof ik. Al is het dan weer de vraag wat er van de bestelling doorkomt...

   Fijn dat je nog wat fruit in de vriezer hebt!

   Verwijderen
 5. Ik vind het maar niks om boodschappen te doen. Maar doe het wel. Eens in de week. Heb geen ruimte voor grote voorraden. Heb wel wat extra's in huis voor het geval we ziek worden en een paar weken in quarantaine moeten.
  Normaal vind ik het altijd wel gezellig om boodschappen te doen. Samen met peuterzoon. Maar dat kan nu niet meer. Je moet nu zo opletten waar je staat, waar je naar toe wilt. Contant betalen mag ook niet meer. Dat ben ik niet gewend. Heb voor m'n gevoel weinig overzicht nu in de uitgaven. Echt wennen.
  Gr Yvonne D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts