Pagina's

dinsdag 7 februari 2017

Soms zit het mee...

en soms zit het heel, heel, héél erg tegen....

De man moest nog iets doen voor de afronding van de klus met het vele gedoe, 700 kilometer verderop. Gelukkig verliep het werk voorspoedig en dus togen man en maat de volgende dag opgewekt huiswaarts. 

Tot ze 50 km na vertrek van de weg werden gehaald door de politie....

Ook bij pech heb je baas boven baas.
Ik hoef niet te winnen.

De bus bleek iets te zwaar beladen te zijn (dus als in een heel klein beetje boven een standaard gewicht, zonder dat er ook maar enigszins een gevaar bestond voor mede weggebruikers). De bestraffing die toen volgde was buiten proporties groot: 980 euro boete én de opdracht om een deel van de vracht achter te laten (wat dan gelukkig kon in een nabijgelegen hotel wat opslagruimte verhuurde - ze houden er kennelijk vaker controles op vrachtgewicht...) .

In de opslagruimte van het hotel troffen ze een echtpaar wat bezig was met emigreren. Ook zij stonden spullen uit te laden omdat ze waren betrapt op overgewicht. Bij hen was het overgewicht veel groter,  maar gelukkig voor hen waren ze geen zelfstandig ondernemer - waardoor ze een slordige 800 euro minder hoefden te betalen.

Het meest stomme aan het verhaal is, dat de bepaling van het maximale gewicht bij de bus waar de man in rijd, in feite een papieren beslissing is. De bus kan technisch namelijk een veel groter gewicht hebben dan het standaard maximale gewicht (3500 kg in totaal) - we zouden hem zelfs om kunnen laten keuren tot vrachtwagen, waarna je er veel meer gewicht mee mag vervoeren. 
Alleen mag je er na het omkeuren niet meer met een klein rijbewijs in rijden - ook al is het precies dezelfde bus als eerst... en ook zou je het gewicht afstemmen op het kleine rijbewijs.

Iemand heeft vast erg diep nagedacht over dat stomme rotregeltje... 

Verder zal ik blij zijn als die rottige klus klaar is. Bij sommige dingen blijft het ellende, wát je ook doet. Dan is het simpelweg een kwestie van tanden op elkaar, doorbijten en hopen dat je dat stuk héél snel voorbij bent.  

Ondertussen liggen nog wel die spullen zo'n 700 kilometer verderop in de opslag... Aangezien de vorige twee ritten één bak van kosten en ellende waren huiver ik bij het idee dat de man die rit nog een keer moet maken...  Want wie weet wat er nu weer volgt?

Herken je die pechwolk die boven sommige dingen kan hangen? 

ondertussen hield ik me thuis bezig met een berg administratie

6 opmerkingen:

 1. Ja, het vervelende van die ellende is dat het vaak in 3 komt... sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat balen zeg!! Zou het nog mogelijk zijn of zin hebben om in beroep te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn 'ns ternauwernood ontsnapt aan een ernstig ongeval. De oorzaak: een te zwaar beladen personenwagen! Ik ben blij met de strenge richtlijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je een wagen niet te zwaar mag beladen ben ik op zich met je eens. Maar het is wel raar, als de vraag of een wagen te zwaar beladen is niet afhangt van de wagen - maar van je rijbewijs...

   Verwijderen
 4. Ook met Janne eens,je zou maar van de weg worden gereden door een overbeladen bestelbus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een pech!! En nog voor dezelfde klus als laatst ook, wel heel toevallig. Hopelijk gaat het ophalen zonder problemen! (ben even aan het teruglezen na vakantie vandaar de late reactie)

  BeantwoordenVerwijderen