Pagina's

zaterdag 11 februari 2017

Geniet jij van de sneeuw?

We werden vanmorgen wakker in een wit landschap.

Zowel zoon als ik worden van dat soort dingen altijd erg blij en dus stonden we al vroeg buiten.

De sneeuw bleek heuse paksneeuw te zijn - wat fantastisch als je kinderen hebt of zelf nog een jonge geest hebt (schuldig!). We maakten een grote sneeuwpop en gooiden sneeuwballen naar elkaar. Dikke pret!

Onze sneeuwpop (eigen foto)

Er werden nog meer sneeuwpoppen gemaakt. Daarvan leerde ik dat je heuse sneeuwpop-pakketten hebt (met daarin onder andere een hoed, sjaaltje en nepwortel...). Soms blijf je je verbazen. Onze consuminder - sneeuwpop kreeg houtjes als ogen, neus en mond. De sjaal en muts mocht hij even van ons lenen.

's Middags maakten zoon en ik nog een wandeling in de buurt. Wat heb ik daarvan genoten. Er zat duidelijk nog sneeuw in de lucht en dus was het een wit landschap met witte, wazige vergezichten - prachtig!

Zeeuwse dijk in de sneeuw (eigen foto)
En zo was het alweer een genoeglijk en consuminderig dagje. Met warme chocolademelk en (zelfgemaakte) popcorn toe.


Geniet jij van de sneeuw?
Of hoeft het voor jou niet zo? 

Op m'n andere blog een eenvoudig recept voor kaaskoekjes.

2 opmerkingen:

  1. ja en nee.. vind het prachtig om te zien maar de kou doet zo'n pijn aan mn handen (dat heb ik al erg snel.. als ik ergens niet bij kom in de vriezer doen mn handen al zeer.. afgelopen week de bakfiets in en uit de schuur halen doe ik zonder handschoenen net als de kinderen vastzetten natuurlijk met de riempjes.. auch... en ook t bijna 2 uur rijden door de sneeuw (ipv een uur en een kwartier normaal) vond ik niet echt prettig... (op sommige stukjes even doodeng... gebeurde niets maar gewoon eng gevoel)

    kids hebben net buiten gespeeld, die vonden t heerlijk, ik kijk vanachter t raam toe.. met een schuldgevoel dat ik niet bij ze sta pret te maken.. maar heb t gwn zo snel koud dat ik liever niet vaker buiten kom dan nodig is (4x op een dag heen en weer naar school brrrrr ) maar vind t prachtig om te zien! dat wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zaterdag avond waren we bij vrienden voor een verjaardagsfeestje. Wat een sneeuw viel er in de avond. De kinderen en jong volwassenen zijn naar buiten gegaan en hebben een sneeuwpop gemaakt en sneeuwballen gegooid. Ze waren eerst in de tuin en later in de speeltuin voor de deur. Wat een pret hadden ze. Om 22.30 zijn we ze maar gaan ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen