Pagina's

donderdag 2 februari 2017

Druppels op een gloeiende plaat

Het zijn kleine druppels op een gloeiende plaat, maar ik ben op dit moment blij met elke kleine besparing. Als je lang genoeg euromuntjes bij elkaar optelt, dan wordt het op een gegeven moment toch een groot bedrag immers.

Kijk hoe snel het gaat als je twee-euromunten optelt

Zo was ik vandaag blij met de 2,20 euro die me kwijt werd gescholden door de bieb. De bibliotheekbus was twee keer niet op komen dagen en daarom bleven we met boeken zitten die ingeleverd hadden moeten worden (wij wonen op het platteland, zonder een bibliotheek in de buurt en daarom komt er eens per week een bibliotheekbus). Dat is echt wel iets als dat ding niet komt trouwens. Het halve dorp loopt dan met een stapel boeken onder de arm door het dorp op zoek naar de biebbus... Zie je het voor je? LOL!

Verder ben ik bezig om alle uitgaven op te schrijven. Zo niet mijn hobby... maar het is er tijd voor. Ik wil weten waar er eventueel nog geld weg lekt. Na mijn rekeningen volgen die van de man. Ik ben benieuwd wat het ons gaat brengen. Persoonlijk zie ik wel iets in vroegpensioen voor ons beiden - maar of dat ooit gaat lukken met een bourgondische man, dát is zeer de vraag...

In ieder geval vond ik in mijn afschrijvingen van januari al twee bedragen waar ik vraagtekens bij had.

Ik merk dat het bijhouden van een kasboekje mij meer alert maakt - en dat is fijn.
Overigens doe ik dat kasboekje niet online. Ik hou er namelijk niet van om programma's toegang te geven tot mijn bankrekening. Dus is het een simpel exelbestandje geworden. Voldoet prima en telt zelf op.


Hou jij een kasboekje bij?

11 opmerkingen:

 1. Ieder zin eigen manier van bijhouden kasboek. Ik werk nog steeds graag met een schriftje..werkt voor mij het beste.
  Terecht dat je een boete niet hoeft te betalen als die biebbus niet opkomt dagen. Wat is de reden dat die niet komt? Geen chauffeur? Misschien eens navragen en evt is er een potje in de gemeente o voor een vergoeding voor een chauffeur te komen? Zulke sociale activiteiten moeten gewoon doorgaan, zeker op het platteland waar alles verdwijnt. Ik zou eens een gemeentepoliticus aan zijn jasje trekken(mail sturen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was iets met de bus. Dit was overigens echt een uitzondering. Je kunt de klok hier gelijk zetten op de biebbus!

   Verwijderen
 2. Normaal gezien noteer ik alle inkomsten en uitgaven in een oud schriftje. Zo heb ik een goed inzicht van onze financiële toestand. Ten gevolge van een ongeval met een paar breuken heb ik enkele weken (hopelijk geen maanden) platte bedrust en kan dus geen boodschappen doen. Mijn partner is een ramp als het gaat om 'boekhouding' dus de laatste weken wordt er niets van inkomsten en uitgaven bijgehouden en ik mis dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... Dat klinkt niet goed. Beterschap!

   Ik hoop dat je snel weer je gewone dagelijkse dingen op kunt pakken - zoals het bijhouden van je kasboekje. Platte bedrust klinkt wel erg taai en saai...

   Verwijderen
 3. Ik vind dat bijhouden ook verschrikkelijk. Ik denk altijd dat het niet hoeft omdat ik niet veel uitgeef, maar dat is dan meteen een valkuil. Er lekt immers ALTIJD wel wat weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar het wil bij mij niet beklijven... Maar ik zie er zeker het nut van in.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Ik zie het hier ook geen gewoonte worden... Het streven is om één tot drie maanden een kasboekje bij te houden om de boel eens goed onder de loep te nemen...

   Verwijderen
 5. Hé, er gaat me ineens een lichtje op! Ik vond het nooit zo'n probleem om een kasboek bij te houden, zelfs wel leuk! Maar sinds ik verhuisd ben naar een huis met een superhuur (als in: superhoog) vind ik het veel lastiger. Realiseer me nu ineens: het is natuurlijk ook veel leuker om te doen als je geld overhoudt, dan wanneer je telkens geld tekort komt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuker als je geld overhoud, maar nuttiger als je tekort komt ;-)

   Ga je alsnog een kasboek bijhouden?

   Verwijderen
  2. ik doe het al jaren, alleen nier meer zo consequent als vroeger. kan / moet veel beter!

   Verwijderen
 6. Wij maken al jaren met veel plezier gebruik van het (gratis) Winbank programma. Gelukkig ziet manlief er de lol van in en houdt hij het allemaal keurig bij. Zo hebben we een goed overzicht wat er in komt en weer uit gaat.

  BeantwoordenVerwijderen