Al thee drinkend rijk worden

Besparen kun je op vele vlakken, maar vaak moet je niet te moeilijk denken. Zo drink ik graag thee. Koud water drink ik niet graag, maar slappe groene thee is gelukkig een goede vervanger.


Nou zou ik natuurlijk in ieder kopje wat ik zet een nieuw theezakje kunnen doen. Maar voor die mok slappe thee die ik drink vind ik dat een beetje zonde. Daarom hergebruik ik mijn zakje. Samen met zoon (nog zo'n slappe theeleut) doen we een hele dag met één zakje. 

Het lijken geen grote besparingen, maar stiekem tikt het best aan. 

Reken even mee:
Gemiddeld drink ik samen met zoon in totaal zo'n 7 kopjes thee op een dag. Dat zijn zeven zakjes als ik iedere keer een ander zakje zou pakken. Zeven dagen lang zeven zakjes zijn 49 zakjes thee in een week. Maak daar vijftig van (soms wil iemand anders ook thee of we drinken een mok extra) en je verbruikt zo twee doosjes groene thee à 0,69 cent (de goedkoopste van Appie) - oftewel 1,38 euro per week. 

Met mijn ene zakje per dag doe ik met diezelfde twee dozen zeven weken. Per zeven weken bespaar je zo 8,28 - meer als je duurdere thee drinkt of als het zakje de volgende dag het ontbijt ook nog haalt. In totaal bespaar je dan in een jaar zo'n 58 euro (iets meer, maar ik reken mezelf liever niet te snel rijk). 

Nou zijn er genoeg mensen die het niet zien zitten om langer dan één keer met zo'n zakje te doen en dat boeit ook niet. 

Waar het om gaat is dat je kijkt naar waar het niet uitmaakt. 
Daar waar het geen pijn doet is het makkelijk besparen. Óók op de schijnbaar kleine dingen. 

Of het nou de kachel is die wel een standje lager kan, goedkopere koffie, meer fietsen in plaats van met de auto of wat dan ook. Voor iedereen zijn er wel punten waarop er makkelijk iets is te besparen, zonder dat het je er last van hebt. 

En daarom hebben we hier een volautomatisch expresso apparaat en hergebruikte theezakjes. Het één niet noodzakelijkerwijs het gevolg van het ander trouwens. :-)

Wat is jouw makkelijkste kleine besparing?Reacties

 1. Herkenbaar om door kleine besparingen een andere uitgave mogelijk te maken. Wij drinken regelmatig thee van pick/wick. Als wij daar geen pot van zetten, maar een mok drinken dan knippen wij het zakje in twee-en. Is dat wel eens opgevallen dat dat twee zakjes zijn die je los kunt knippen? bij andere merken zitten ze aan elkaar en dichtgemaakt met een nietje dus daar gaat die truc niet op. Daarnaast drinken wij ook vaak thee gemaakt met losse thee. Ik voor mij zelf 'financier'daar mijn boek aankopen mee. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is me nog nooit opgevallen. Ik heb nu geen thee van pickwick, maar een volgende keer zal ik er eens op letten.

   Verwijderen
 2. Dit is ook iets wat ik doe, niet om per se te besparen, maar gewoon omdat ik geen sterke thee hoef en daardoor heel makkelijk vaker met een zakje kan doen. En ik zet bv de verwarming pas aan als het echt moet. Als ik alleen thuis ben, pak ik net zo makkelijk nog even een dekentje ofzo, een tussenwoning wordt toch nooit écht heel koud.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het ook een besparing die bijna vanzelf gaat. Een tussenwoning is inderdaad fijn qua verwarming / besparing.

   Verwijderen
 3. Voor mij werkt dit niet, want ik vind dit niet lekker. Ik hou van redelijk sterke thee. Groene thee hergebruik ik wel eens, maar zwarte thee die je nog een keer opschenkt is of heen slap of anders van smaak geworden (en in mijn idee vies).
  Dus dit werkt niet voor me.

  Ik koop juist af en toe dure thee (van Simon Levelt) om mezelf te verwennen. Maar goed, ik koop nu juist geen boeken. Ieder besteed z'n geld aan andere dingen omdat je andere dingen lekker of belangrijk vindt. Grappig he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van sterke thee houdt, dan is het inderdaad geen goed idee om theezakjes te hergebruiken :-). Gelukkig heeft iedereen zo haar ding waar je wel of niet op wilt besparen.

   De thee van SImon Levelt (groene thee met citroengras!) vind ik ook erg lekker. Wij doen daar eeuwen mee ;-)

   Verwijderen
 4. In China is het heel normaal om 5 tot 6 keer thee te zetten van dezelfde, meestal groene, thee. Deze moet dan wel van goede kwaliteit zijn. En nooit de volgende dag nog gebruiken. Overigens mag je nooit kokend water op groene thee schenken omdat deze dan bitter wordt. Altijd even laten afkoelen dus. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thee drink ik heel veel, en daar bespaar ik echt niet op, hou van een lekkere sterke bak. Als ik thee drink als ik bij iemand op bezoek ben, krijg ik soms bij mijn tweede kopje geen vers zakje thee, " Want je hebt nog een zakje" Als ik er dan toch 1 vraag, wordt er soms raar gekeken,sorry, maar slappe thee lus ik echt niet.
  Is het bij senseo koffie ook zo dat het zakje 2 keer gebruikt wordt? Vraag ik me af, ik drink geen koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van sterke thee houdt, dan is het misschien niet lekker om vaker met één zakje te doen. Ik vraag het meestal aan bezoek wat ze willen. Van sommigen weet ik dat ze van heel sterke thee houden. Dan pak ik voor hen bij elke kop een vers zakje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts