Pagina's

maandag 16 januari 2017

Stoppen met werken: aftellen geblazen

Nog zeven dagen werken mensen en ik kijk de dagen van de kalender af.

Het goede van stoppen met werken in een drukke periode van de man, is dat het onmiddellijk weer compleet helder is waarom we dit gaan doen. De relaxtheid van de kerstvakantie is weg en het hele gezin is moe. Moe van de combinatie van werk, eigen bedrijf, zorg voor zoon en huishouden. Het is een soort constant doorlopende takenlijst die je als gezin afwerkt.

Dit ziet er goed uit...

De bespaarmaand laat ik dan ook maar even, want dat lukt toch niet erg zo. Gistermiddag wilde ik met mijn vermoeide hoofd nog 'even' broodjes bakken voor de man. Wat een totale mislukking was dat. Er zaten beestjes in het meel (al eeuwen niet gebruikt, dus misschien ook logisch - maar bah!) en de broodmix die ik toen gebruikte was ook niks. Ik kreeg er slecht gerezen veel te zoute broodjes van die niemand wil. 

Dus maar weer brood besteld en brood gekocht. In februari ga ik wel weer zelf bakken. En schilderen, administratie herordenen, besparen en weet ik veel wat.

Maar misschien start ik m'n baanloze bestaan wel met slapen.... 
Want dáár heb ik eigenlijk wel de meeste behoefte aan.


Wat zou jij doen als je nu opeens een berg vrije tijd had?


Ondertussen op m'n andere blog:  De verslaving die smartphone heet

4 opmerkingen:

 1. Wel goed om nog even die bevestiging te krijgen van de beslissing om te stoppen met je betaalde werk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo. Ik kan echt niet wachten tot ik gestopt ben!

   Verwijderen
 2. Genieten van de afwezigheid van DE ochtendrush (niet vlug vlug de kinderen op school afzetten om dan me te haasten naar het werk), van het feit dat ik mijn kinderen zelf zou kunnen afhalen van school, meer gestructureerd mijn huishouden doen en voldoende me-time momentjes inlassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé.... dat is precies mijn lijstje! Vooral die ochtend- en na het werkspits vind ik zelf slopend. Je blijft rennen op die manier.

   Verwijderen