Lastige groenten

De koelkast is bijna leeg. En gewoonlijk had ik dus al lang groenten besteld. Doordat ik wil besparen en door het lezen van wat blogjes over het opeten van al je restjes en andere dingen in koelkast en vriezer heb ik echter bedacht dat eerst echt alle groenten opgegeten moeten worden.

Lastige groenten

Want eigenlijk heb ik gewoon nog voor een paar dagen groenten in huis. Alleen vallen die dingen voor mij onder de zogenaamde 'lastige groenten'. Op zich wel lekker (want anders kocht ik ze niet), maar gewoon even wat meer gedoe en nadenkwerk om er iets van te maken.

Vandaag maakte ik risotto met drie uien (uit mijn zelfgeraapte uien-voorraad), een rest tomatenpassata en twee tartaartjes. Daarbij aten we salade van bleekselderij met appel (wat verrassend lekker was trouwens). Het was een geslaagde maaltijd.

De koelkast echoot ondertussen bijna zo leeg is ie, maar van mijn groenten ben ik nog niet helemaal af. Het was vandaag wel een makkie om 'm schoon te maken.

Ik heb nog:
1 kleine pompoen
1 pastinaak
2 kleine worteltjes
1 knolselderij
1 bleekselderij
Een pond rauwe rode bietjes

In principe zijn dit ruim voldoende groenten om het weekeinde mee door te komen, maar wat moet ik er in vredesnaam van maken? glutenvrij én lactosevrij ook nog eens.

De pompoen wordt waarschijnlijk een curry samen met de wortels. Voor de rest kan ik wel wat inspiratie gebruiken...

Iemand ideeën? 
En wat vind jij lastige groenten?

Ondertussen op mijn andere blog:

Hoe kom ik uit met de kinderbijslag?

Reacties

  1. Lekker allemaal in kleine stukjes en dan een grote pan groentesoep. Dat doen wij heel vaak met lastige groenten. Zeker knolselderijsoep is lekker vind ik! Dat zou je ook kunnen doen, dat je die apart kookt en dan pureert, en de rest in kleine stukjes er door.
    Behalve die bieten dan. Die zou ik koken en dan een salade met gerookte zalm en bieslook van maken. (En geitenkaas? Ik ben niet zo goed met lactosevrij, kan dat wel?)

    Ik vind broccoli lastig. Dat lusten wij niet, en de kinderen wel. Erg he :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bietensalade klinkt fantastisch. Zoon kan erg slecht tegen lactose. Harde Hollandse kaas gaat goed en verder gaat het heel snel mis. Maar zachte kaas vervang ik makkelijk door harde, geraspte kaas. Dus ik hou je recept in mijn achterhoofd.

      Verwijderen
  2. pompoen, pastinaak, worteltjes, knolselderij op een bakplaat met olijfolie en zout en kruiden, stukje vlees(vervanger erbij)

    rode bieten risotto maar risotto had je al op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL ik eet liever drie keer risotto, dan twee keer aardappels... ;-) Alleen is de risotto volgens mij op...
      Die groenten op de bakplaat klinkt erg lekker én erg makkelijk.

      Verwijderen
  3. Bolognese saus voor bij pasta, daar kunnen de worteltjes en de bleekselderij in verwerkt worden. Google het recept maar eens. Of pompoen, worteltjes en pastinaak fijnsnijden, opbakken samen met gehakt, lekker pittig kruiden en dan in bladerdeeg in de oven, of in zelfgemaakte en gebakken wraps etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bladerdeeg en wraps gaan niet, maar zoals je het zegt zie ik ook wel een curry voor me met gehakt. En dan rijst erbij.
      Bedankt voor de inspiratie!

      Verwijderen
  4. Stamppot maken van de knolselderij. De knol even wegen en 1,5 zoveel aardappels erbij schillen. Heerlijk zachte stamppot, ook voor kinderen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die onthoud ik ook, maar niet voor nu. We aten deze week al twee keer hache met rode kool én vandaag en morgen boerenkool. Vier dagen aardappels is wat mij betreft echt het maximum. Maar het klinkt wél lekker.

      Verwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts