Pagina's

zondag 22 januari 2017

De natuur: ook in de winter een gratis uitje

Ook in de winter is de natuur een prachtige mogelijkheid voor een gratis uitje. Je bent samen buiten in beweging, doet nog eens wat vitamine D op. Er is altijd wat te zien en het kost je met enige voorbereiding alleen het vervoer ernaar toe (waarbij het dus wel handiger is om naar een park in de buurt te gaan, dan naar een natuurgebied een uur verderop).

Vandaag was het een prachtige dag: net boven nul, geen wind en een strakblauwe lucht. Wij togen naar het strand. Naar het Noordzeestrand wat naast het Veerse meer ligt om precies te zijn. Er zijn daar twee speeltuinen midden op het strand: één met een piratenschip (met draaiend stuurwiel en een ruim vol kratten :-)) en eentje met een speel-vuurtoren, kabelbaan, klimrekken, glijbaan en nog wat andere speeltoestellen. En wat is er leuker dan een speeltuin op het strand?

Een speeltuin op het strand: dat wil je! (eigen foto)

Ondanks de temperatuur van drie graden was het aangenaam op het strand, doordat er geen wind was. De strandtenten waren dicht,maar dat mocht de pret niet drukken. Of misschien vergrootte dat de pret juist wel. De ouders bleven bij de speeltoestellen rondhangen en raakten in gesprek terwijl de kinderen speelden.

Het kostte me dan ook enige moeite om foto's te maken zonder mensen erop.

Een vuurtoren met glijbaan op het strand (eigen foto)

Zelf gaan we overigens zelden ergens wat drinken tijdens een wandeling. Deels omdat we vaak wandelen waar er geen (open) gelegenheden zijn, deels omdat ik dat geld liever in mijn eigen zak hou.

Gewoonlijk nemen we in de winter thee en wat lekkers mee om onderweg te nuttigen. Een opvouwbaar aluminium zitkussentje mee en je houdt nog warme billen ook. Vandaag dronken we achteraf warme chocolademelk thuis.

Van mij mogen er nog heel veel dagen volgen als deze...

Heb jij genoten van de zon? 

Ondertussen op mijn andere blog: free printables om kalenders en leuke kadootjes zelf te maken. 
2 opmerkingen:

  1. Het was inderdaad een prachtige dag. We hebben hier ook volop genoten van het winterse zonnetje. Prachtige fietstocht gemaakt en genoten van de mooie natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was inderdaad ook prachtig weer om te fietsen. Fijn dat je ook zo genoten hebt. Zeeland is ook in de winter zo mooi.

      Verwijderen