Pagina's

zaterdag 14 januari 2017

Besparen op de boodschappen

De afgelopen week hoefden er geen boodschappen bezorgd te worden. Ik wilde namelijk eerst mijn voorraad groenten opeten. Daarnaast heb ik besloten dat voorraadkast én vriezer ook wel wat leger mogen. Het zijn bij ons namelijk altijd dezelfde dingen die langer blijven liggen (de biefstuk!!). Dat betekent dat we fijn voorraden aan het opeten zijn.

Het valt me op dat we eigenlijk best veel voorraad hebben. Daarom aten we vandaag (en morgen ook) boerenkool met worst. De boerenkool en de worst kwamen uit de vriezer en de aardappels had ik nog liggen. En daarna heb ik nog die pompoen, wortels, pastinaak, bietjes en bleekselderij. (iedereen trouwens erg bedankt voor de tips. Ik raakte helemaal geïnspireerd van jullie ideeën. Nou alleen nog wat kiezen... ;-))

Wat een luxe leven hebben we toch.

Besparen op de boodschappen

Ik bedacht me dat we zo al zes euro uitsparen als we eens in de twee weken boodschappen laten bezorgen in plaats van wekelijks. Dat is makkelijk verdient. Daarbij kocht ik deze week voor drie - vier weken kaas bij de kaasboer (lekker én goed betaalbaar). Samen met de melk was ik ongeveer hetzelfde kwijt als wat ik anders aan Appie kwijt ben. Alleen gaat er deze week dus geen geld naar de AH...

Langzamerhand begin ik te geloven dat er best nog wel wat te besparen valt op dat boodschappenbudget van ons... (dat is trouwens zo'n 400 euro, waar we soms aan overhouden en soms tekort aan hebben. Van die 400 euro kopen we eten, schoonmaakmiddelen, waspoeder en kattenvoer voor drie mensen en drie katten).

Wat geef jij maandelijks uit aan boodschappen? 


Op mijn andere blog een lekker en spaarzaam recept:
Recept voor zelfgemaakte tonijnsalade

4 opmerkingen:

 1. Wij laten bij de boer altijd een hele kaas in stukken snijden en vacuum verpakken. Blijft maanden goed in de koelkast en is goedkoper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Betaal je dan minder per kilo als je een hele kaas koopt? Wij laten het namelijk ook vacuum verpakken, maar ik wist niet dat de kaas zo lang goed blijft.

   Verwijderen
 2. Ik maak ook weer een kleine besparing door mijn groentes in zijn geheel te gebruiken ,denk dan bijvoorbeeld aan broccoli en bloemkool, daarvan gebruik ik nu ook de stronk en bij bloemkool ook de bladeren. De stronken snijd ik in kleine blokjes en gebruik die in bijvoorbeeld mijn pastasaus, nu las ik dat je de bladeren van bloemkool ook kunt gebruiken, verwijder de dikke nerf en gebruik de bladeren rauw in een salade of blancheer ze. ook schil ik mijn komkommers niet meer en als ik gebakken aardappeltjes maak, schil ik de aardappelen ook niet meer, ook wortelen voor in de hutspot schrap ik niet meer en loof van kleine worteltjes kunnen ook in een salade verwerkt worden. ik ga me er nog even in verdiepen wat er nog meer mogelijk is. We zijn zo gewend om alles te schillen en schrappen en niet alles te gebruiken van een groente, best wel raar als je bedenkt dat als je broccoli koopt het meeste gewicht in de stronk zit. Ook ga ik groente die niet meer zo vers is niet meer weggooien ,maar verwerken in bijv. pastasaus of er bouillon van trekken. Verder ga ik mijn vlees porties verkleinen, helemaal geen vlees gaat me te ver, maar minder vlees kan prima. kontjes van brood gooide ik ook altijd weg, nu maak ik er toast van of kruimels voor paneermeel. Verder koop ik havermoutvlokken die ik fijn maal voor door de yoghurt, stukken goedkoper dan muesli en toch een goed vullend ontbijt. Het zijn misschien maar kleine besparingen , maar he elke euro is er een.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kleine dingen schelen toch inderdaad.
   Met die aardappelen zou ik wel even kijken: gangbare aardappelen worden namelijk erg vaak bespoten. Ik eet op dit moment gangbare aardappelen, maar schil ze dus wel.

   Verwijderen