Pagina's

dinsdag 22 november 2016

Sinterklaas aankopen

Hoewel zoon weet dat Sinterklaas niet bestaat vieren we het nog wel. De lol is er eerlijk gezegd alleen maar groter om geworden nu de rust is wedergekeerd in huis.

Inmiddels ben ik enthousiast bezig om de kadootjes te bestellen.
Ik weet het: beter had ik al met het verzamelen kunnen beginnen in juli. Maar dat werkt hier nooit zo goed. Interesses veranderen nog wel eens bij zoon en ook voor mezelf weet ik het niet altijd een half jaar vooruit. Liever last minute goed gezocht naar iets wat we echt nodig hebben, dan vroeg iets gekocht wat gelijk weer weg kan.

Sinterklaaskadootjes

Het worden deels nuttige kadootjes en deels verwennerijen / speelgoed.

Voor zoon heb ik de volgende dingen bedacht (gelukkig kan hij nog niet lezen ;-))
- Een klok (scheelt mij weer een hoop gesjouw met de klok van beneden)
- Kunststof klompjes om makkelijk even naar buiten te kunnen lopen.
- Een barbie (de twee die hij had zijn onthoofd, dan wel ontbeend / ontarmt)
- Schoolkrijtjes (klein kado, maar voldoet aan een dringende behoefte)
- Een fotocamera
- Misschien nog iets van verkleedkleren (een prinsessenjurk) of iets kleins.

Die fotocamera vindt ik best een spannende aanschaf, want die kocht ik via marktplaats. In eerste instantie wilde ik een kinderfototoestel  zoals een zogenaamde 'Kiddizoom' voor zoon kopen. Want stootvast en - volgens de reviews - hardstikke makkelijk en leuk voor kinderen. Elders las ik echter dat de beeldkwaliteit beroerd zou zijn en dat vond ik toch wel jammer. Want zoon fotografeert echt heel graag. En dan is het fijn als de foto's goed genoeg zijn om te bewaren. Zeker als we over een poosje naar zijn geboorteland gaan.

En dus zocht en kocht ik een tweedehands Olympus Tough 3000 voor 45 euro. De fotocamera's uit deze serie zouden tegen een stootje moeten kunnen (een val van 1,5 meter moet deze aankunnen) en ze zijn waterdicht (dat wil zeggen dat je er onderwater foto's mee kunt maken). Altijd mooi met een kind wat nog wel eens zijn beker omgooit.
En dan kan hij ook mee met het zwemmen. Nou maar hopen dat het ding inderdaad goed is en dat zoon er weg mee kan (vast wel).

Voor mezelf bestel ik groene thee met citroengras van Simon Levelt, mijn favoriete kalender, een fijne nieuwe deodorant  van Weleda en een nieuwe waterkoker.

De man krijgt pantoffels, verschillende soorten lekkere koffiebonen en nog iets van een biertje.

Dan krijgt iedereen nog een chocoladeletter en dan is het mooi geweest.

Niet heel spannend dus, maar wel allemaal dingen waar we echt blij van worden. En dat is fijn.

Wat vraag / koop jij voor Sinterklaas?
En ben je er klaar voor? 

2 opmerkingen:

  1. Wij voorzien enkel sinterklaascadeautjes voor de kleinkinderen. Wij geven onze dochter per kindje een vast bedrag waarmee zij dan iets koopt (meestal tweedehands) waarvan ze weet dat het nuttig is voor de kinderen en waar ze plezier zullen aan hebben. Aangezien ze tweedehands koopt, vaak speelgoed voor een prikje koopt op rommelmarkten heeft ze van het per kind gegeven budget geld over en dat zet ze op hun spaarrekening. De oudsten weten dat de sint niet bestaat en weten dus ook dat het speelgoed tweedehands is. Zij vinden dat heel normaal. Dochter zorgt er dan voor dat het gekochte speelgoed, boeken,... bij ons ligt tegen dat ze met de kindjes de cadeautjes komt afhalen. De oudsten spelen het spel van sinterklaas heel goed mee omwille van de jongere kindjes die er nog rotsvast van overtuigd zijn dat er een lieve sint bestaat die cadeautjes uitdeelt aan de brave kindjes.
    Een beetje snoepgoed, een zak nicnacjes en wat mandarijntjes voorzien we zelf en vallen buiten het per kind voorziene budget.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke cadeautjes!
    Normaal gesproken begin ik altijd vroeg met verzamelen, maar dit jaar heb ik echt nog bijna niets. Ik vind het lastig, ze hebben al zoveel speelgoed. En als het er op aan komt, spelen ze toch vaak met hetzelfde of gewoon buiten.

    BeantwoordenVerwijderen