Pagina's

zaterdag 5 november 2016

Mannen en de was...

Ik weet niet hoe het in jullie huishouden gaat, maar hier is de combinatie 'man' en 'was' nogal een dingetje. 

Er is een tijd geweest dat ik lichtelijk geïrriteerd raakte van de rondslingerende kledingstukken (schoon en vies) van de man. Sinds hij een verzamelmand heeft waar ik alle rondslingerende kledingstukken in mik ben ik van mijn irritatie af. De weg naar de wasmand blijft echter een lastige. 

De regel is dat ik alleen datgene was wat in de wasmand ligt. Een eenvoudig systeem, waar je volgens mij niet mis mee kunt gaan. Ware het niet dat de grote man het principe ook na bijna twintig jaar samen zijn maar niet onder de knie krijgt. En dus zit hij regelmatig zonder schone kleren. Wat hij dan niet snapt....

Kijk: dat is een wasmand.

Dan is er de kleine man. Als die zich uitkleed laat hij een spoor van kledingstukken achter. na enige aansporing gaat het dan wel in de wasmand, maar sokken goed om in de was doen is wel erg veel gevraagd. Als de grote man het avondritueel doet, dan liggen de kleren van zoon in een rommelige hoop náást de wasmand. Logisch ook als je het stukje hierboven leest.

Dan heb je nog het ding dat ik het fijn vind dat schone was schoon blijft tot iemand het aandoet. Dat is sowieso een lastig iets hier in huis met katten die heel graag na een flinke wandeling door modder en regen op de schone was gaan liggen. De mannen gooien echter rustig zweetshirts op de schone was erbij. En snappen dan niet dat ik loop te foeteren. 


Overigens heeft de man ooit een paar pogingen gedaan om te wassen. 
Heel schattig, maar na twee verstierde truien (100 % wol - gewassen op 60 graden... extra gecentrifugeerd ook nog...) en verkleurd ondergoed houd ik die taak maar bij mezelf. 

Laat hem eerst de wasmand maar vinden... Herkenbaar? Of juist niet?

19 opmerkingen:

 1. Grappig, hier doet Hubbie vaak de was. Hij is degene die alle was gesorteerd in de goede bakken doet. De kinderen vergeten het wel eens (lees, bijna altijd ligt het op een stoel in hun kamer, 4 t shirts, 2 vesten en broeken en zes paar sokken of zo0

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier doet de man des huizes de was :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn! (overigens doet manlief hier weer andere dingen - die ik niet zou willen ruilen met het doen van de was)

   Verwijderen
 3. Ik heb op JouwBuis ook eens een heel grappig filmpje gevonden, waarin een vader zijn puber kinderen uitlegt hoe je een nieuwe wc rol op kunt hangen. Hilarisch! En uit reacties van eigen kring - heel herkenbaar ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook de man die de was doet (en die mij moet aansporen om kleding in de wasmand te doen…;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee niet herkenbaar.
  Ik zou jouw man verantwoordelijk maken voor de was.
  Dan grijpen jullie een week mis en daarna loopt het goed.
  Want nu lijkt het erop dat jij het probleem op lost. Daar is niets mis mee maar wel als het je ergert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, van die was blijft hij mooi af. Ik heb mijn kleren lief... Laat die man van mij maar andere dingen doen. Ergeren doe ik me niet zozeer. Wel verbaas ik me er oprecht over.

   Verwijderen
 6. Heel herkenbaar...helaas. Manlief heeft een stoel waar allerlei schoon en vuil goed door elkaar ligt. Hij gooit ook zijn schoenen overal neer. En de kinderen doen dat ook. Heel irritant. De oudste kinderen hebben een eigen wasmand. Alles wat niet in de wasmand ligt wordt niet gewassen. Ik word er weleens chagrijnig van. Vroeger ging ik nog uitzoeken of iets schoon of vies was, maar dat doe ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk hoor! Uitzoeken doe ik ook niet.
   Overigens irriteer ik me niet meer sinds ik de man een mand heb gegeven voor zijn rondslingerende goed.

   Verwijderen
 7. als je dit laat gebeuren, dan krijgen de kinderen een slecht voorrbeeld, en jij blijft in lengte van dagen je eraan ergeren.
  Je man gedraagt zich als een puber, een wasmachine bedienen is echt een stuk makkelijker dan autorijden, en ik denk dat hij dat ook wel geleerd heeft. Maar ja, zolang jij het dan maar weer zelf doet, lacht hij in zijn vuistje, hij heeft het weer voor elkaar. Lekker makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ergeren valt wel mee hoor. Verbazing is een betere omschrijving denk ik. Ik heb verder een hele lieve man die goed kan koken en ook op andere manieren bijdraagt aan het gezin. En zolang hij de was niet in de wasmand gooit, hoef ik er verder niets mee te doen ;-)
   Verder blijft hij wat mij betreft maar mooi van de was af.

   Verwijderen
 8. Ik ben degene die hier de was doet, en ik vind het ook fijn om te doen. Gelukkig heb ik een hele nette man, die netjes z'n was in de wasmand doet en ook onze jongens aanspoort om het ook te doen. Onze tweede zoon maakt ook vaak een heel spoor, beginnend bij de deur tot aan de stoel. Trui.. broek.. sokken.. tshirt.. onderbroek. Ik laat 't 'm gelijk opruimen, mar het lijkt wel of het er niet inzit. Toch maar volhouden.. ooit moet hij het echt zelf kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typisch toch, dat ook met goed voorbeeld en veel herinneren het voor het ene kind lastiger is dan voor het andere kind.

   Verwijderen
 9. Hier een gevalletje "de aanhouder wint". Na jaren volhouden komen hier de kleren vanzelf in de wasmand. Nou ja, niet vanzelf dus, maar ik hoef het niet meer te doen. Alleen dat draaien van die sokken nog, dat is blijkbaar nog een brug te ver ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap al die afgerichte kleren... ;-)

   Dat met die sokken gaat je misschien ook nog wel lukken.

   Verwijderen
 10. Hier wassen de kinderen zelf en voor man doe ik het, omdat hij kleurenblind is. Wassen en kleurenblind is geen gelukkige combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee dat lijkt me ook niet.... Fijn dat de kinderen zelf wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe ook alle was. En ook hier hebben mijn huisgenoten moeite met het vinden van de wasmand. Ach ja. Ieder zo zijn specialiteit. Ik vind dit leuker dan stofzuigen en de vuilnisbak verschonen (want dat doe ik dan weer niet).

  BeantwoordenVerwijderen