Pagina's

maandag 21 november 2016

Lekker bakken

Met een kind wat beter geen lactose of gluten eet (want anders een opgezette buik, buikpijn en luchten waar je U tegen zegt) ontkom ik niet aan zelf bakken.

Niet dat ik dat erg vind trouwens. Ik ben dol op bakken en zelfgemaakt is vaak toch lekkerder. Dat geldt zeker voor glutenvrije koekjes en cakejes.
Het is net zoiets als met vegetarische worstjes. Die zijn volgens mij bedacht door vleeseters die dachten dat vegetariërs daarop zaten te wachten. Nou... ik heb ze wel eens gegeten bij een BBQ... dan nog liever alleen stokbrood.
Want worst is worst en een vleesloos iets is gewoon geen vlees en smaakt daar dus ook niet naar - dus doe vooral geen moeite (grote uitzondering trouwens bij Chinees restaurant soy in Utrecht, wat enkel vegetarische gerechten serveert, waarbij de vleessmaak verrassend goed geïmiteerd wordt - we hebben daar een paar jaar geleden erg lekker gegeten).

Maar goed...
Zo is het dus ook met glutenvrij gebak uit de winkel. Het is fijn dat het er is hoor, maar het moet vaak uit alle macht lijken op gewoon gebak. Het gaat een heel eind in de richting, maar het is toch niet hetzelfde. Werkelijk niemand zal volgens mij bij het eten van zo'n glutenvrij cakeje roepen 'doe mij voortaan die glutenvrije!' als hij of zij de keuze heeft.

En dat terwijl je heerlijke dingen kunt maken als je het idee loslaat dat het op cake of koekjes van bloem moet lijken. Zo wordt iedereen altijd erg blij van mijn brosse kokosmakronen. Die bak ik met het excuus dat zoon geen gluten mag.

En wie eet het merendeel op....?
Juist ja!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk die kokosmakronen. Zo goed voor de lijn ;-) Goede tip over dat restaurant, gaan we eens proberen. Toch zou ik, als de smaak zo op vlees/vis lijkt, wel bedenkingen hebben of het wel echt vega is.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik niet bang voor. De eigenaren zijn zelf vegetarisch en zijn vanuit die insteek dit restaurant begonnen.

   Verwijderen
  2. Gaan we proberen!

   N.

   Verwijderen
 2. Ik sta in een banketbakkerij en er komen steeds meer mensen die glutenvrij gebak willen hebben, dan hebben we daar lekker schuimgebak voor, zit ook in het normale assortiment, probeer dat eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je een goed punt hebt!

  Nepvlees dat krampachtig op echt vlees moet lijken is het geloof ik ook nooit echt een succes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen