Pagina's

zondag 13 november 2016

Een opgeruimd, leger huis

De afgelopen weken ben ik stukje bij beetje bezig om het huis weer een stuk leger en opgeruimder te krijgen. Het is verbazingwekkend hoeveel er nog weg kan. Ontrommelen / declutteren is wat dat betreft net een ui die je afpelt: onder elke laag zit weer een nieuwe laag. Bij elke opruimronde kan er weer wat weg.

En het is echt niet dat we de spullen hier stiekem bij bakken weer binnen slepen.
Nee, dit zijn spullen die er al lang waren, maar die voorheen nog niet weg konden.

Het is leuk om te zien dat kasten daadwerkelijk leger worden. Nog even en ik heb een volledig PAX kast leeggeruimd. Dat is best wel wat.

Kijk: dit is de mate van leegheid waar ik voor ga.
Niet mijn woonkamer trouwens
Ik bedenk altijd pas 's avonds dat ik een foto wil nemen.


Aan de slag?

Mocht je ook zin hebben om aan de slag te gaan: je mag mijn systeem om te ontrommelen best lenen ;-). Het is heel simpel (ik geloof in simpel, de beste oplossingen zijn simpel). Elke avond neem ik twee kwartiertjes de tijd om aan de slag te gaan met opruimen. Niet noodzakelijkerwijs in een vaste volgorde. Hoewel ik meestal met ontrommelen begin.

Kwartiertje 1 is om te ontrommelen. Ik ben begonnen met de zichtplekken, daarna komen de meest irritante onzichtbare rommelige plekken en daarna de rest. Omdat je begint met de zichtplekken ziet je kamer er ook gelijk beter uit. Plak daar kwartiertje 2 aan vast voor het onderhoud en je huis wordt elke dag een stuk netter (en blijft dat ook).

Kwartiertje 2 gebruik ik om de woonkamer en keuken netjes te maken voor de nacht. Dus: speelgoed aan de kant (voor zover ik dat voor het eten niet al met zoon heb gedaan), de laatste dingetjes van het aanrecht en alle rommeltjes weg.

Hoe het hier werkt

Zelf heb ik geen strakke structuur qua ruimtes. Het is heel simpel: ik doe wat lukt. Wel probeer ik altijd twee kwartiertjes aan de slag te gaan.
 's Avonds ben ik vaak een poosje boven terwijl zoon in slaap valt. Dat is een ideaal moment om de ouderslaapkamer aan te pakken. Als de man zoon instopt ga ik fijn in de woonkamer aan de slag. Het maakt niet uit: iedere voortgang is vooruitgang wat ontrommelen betreft.
2 opmerkingen:

 1. Oh, ik wou gelijk zeggen dat ik hartje jouw woonkamer.
  Lekker hoor, zo zonder troepjes. En nog gefeliciteerd met je aankomende baanloosheid. (werkeloos zal je niet gauw zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze woonkamer is niet veel voller. Ik zal eens een foto maken als ik er overdag aan denk (en zoon niet net al het speelgoed over de benedenetage rondgestrooid heeft).

   Verwijderen