Pagina's

donderdag 24 november 2016

Collectiviteitskorting zorgverzekering zonder werkgever

Deze week viel de nieuwe polis voor de zorgverzekering voor 2017 op de mat. Ik wilde de boel al klakkeloos regelen (want we zijn erg tevreden met deze zorgverzekeraar), toen ik me bedacht dat de collectiviteitskorting ook stopt als ik stop met werken - oeps!De man is zelfstandige en buiten de ANWB zijn we eigenlijk nergens meer lid van.
Enig speurwerk op internet leerde mij dat we daarmee buiten de meeste mogelijkheden voor collectiviteitskorting vallen.

Behalve.... bij de stichting 'Zorg voor koopkracht'. Een stichting met zo'n 70.000 leden die collectiviteitskorting heeft bedongen bij vrijwel alle zorgverzekeraars.
En dat is mooi.

In ons geval zouden we 7 % korting op de basisverzekering moeten krijgen en 10 % op eventuele aanvullende verzekeringen.

Ik loop de verzekering nog even na op wijzigingen. Mochten die er voor ons niet zijn, dan blijven we fijn bij onze huidige zorgverzekering en krijgen daar gewoon korting op.

En dat is toch fijn.


Krijg jij collectiviteitskorting op je zorgverzekering?4 opmerkingen:

 1. Ja via werkgever zelfs twee keer. Per maand een bedrag en eenmaal per jaar een bedrag ineens (rond de EUR 300 bruto). We kunnen kiezen uit twee zorgverzekeraars.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn verzekerd bij Anderzorg en betalen al de laagst mogelijke premie. Tenminste, afgelopen jaar. Dit jaar gaan we weer opnieuw rondkijken. We hebben nu een basispakket, dat echt helemaal uitgekleed is, en willen eigenlijk wat meer. Misschien is dit wel de kans. Bedankt voor het uitzoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms loopt de collectiviteitskorting via de verzekeraar nog een poos door, in ons geval bijna 3 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip Elsbeth, dat ga ik ook nog even checken.

   Verwijderen