Pagina's

donderdag 17 november 2016

chic betaalbaar eten: een makkelijk wintergerecht

Soms mis ik alle inspiratie voor het avondeten. Dan staart de inhoud van de koelkast me aan en weet ik echt niet wat ik er voor lekkers van moet maken. Zeker bij de overgang van seizoenen moet ik even wennen. Want wég zijn dan de lekkere zomergroenten, waar ik zo graag mediterraans mee kook.

En dus dook ik een oud recept op voor een lekkere, makkelijke en chic aandoende risotto mét wintergroenten: wortelrisotto met zalm. Dat is toch nog een beetje mediterraans. Tijdens het koken twijfelde ik even over de hoeveelheid van de vloeistof, maar dat klopte toch.

Afgezien van de zalm (5 euro voor 3 ons - er had ook een kleinere moot zalm bij gekund, maar deze lag zo in de vriezer) was het nog een vrij goedkoop gerecht ook.

De risotto was heerlijk.

Klik hier voor het recept

Schakel jij met koken makkelijk over van de zomer naar de herfst / winter?
En wat is jouw favoriete seizoen qua groenten / gerechten?

4 opmerkingen:

 1. Ik kook liever wintergerechten dan zomergerechten. Vooral stampotten worden hier goed gegeten. Gewoon lekker en makkelijk. Losse groenten zijn hier ook niet zo favoriet. We eten ook vaak erwtensoep. Daar kan ik al mij energie en groenten in kwijt. Stiekem doe ik er ook wel eens wat broccoli in :) gewoon voor de vitaminen. Laat ze dit maar nooit lezen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erwtensoep en stamppotten zijn ook wel weer erg lekker.
   LOL om de broccoli in de erwtensoep.. :-)

   Verwijderen
 2. In de winter eten de kinderen meestal een stuk beter. Misschien omdat ze door het vele buiten zijn meer trek hebben of dat ze zuurkool ed lekkerder vinden dan een zomerse bbq ik heb geen idee. Ach misschien is het zomers wel gewoon te warm om te eten. Wie zal het zeggen.
  Omschakelen met koken heb ik weinig last van. Het enige waar ik extra rekening mee houd is dat ik vaker een grote zak aardappels mee moet nemen op de fiets. Want met al die stamppotten gaat er makkelijk 5 kilo in de week doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De aardappels gaan hier in de winter inderdaad ook harder: stamppot, aardappeltjes uit de oven en stoofschotels.
   Ik moet er altijd weer aan wennen om aardappels te kopen, want ook hier gaan ze hard.

   Verwijderen