Pagina's

donderdag 27 oktober 2016

Vijf redenen om geen Tiny house te willen

Deze vakantie hadden we even ons eigen tiny house in de stad: een klein appartementje met minimalistische inrichting. Qua spullen misten we niet echt wat (hoe minder spullen hoe beter wat mij betreft). Alleen weet ik nu dus dat een klein huisje niets voor ons is.

Vijf redenen waarom een klein huisje niets voor ons is:

 1. Ondanks de minimalistische inrichting blijven de ruimtes klein. En er zijn ook minder ruimtes. dit maakt dat je niet lekker door je huis heen kunt lopen (of nou ja... alleen een heel klein rondje in kleine stapjes dan...)
 2. Het is ook te klein voor een actief kind om een beetje in rond te kunnen bewegen. Als je wilt koppeltje duikelen over het kleed zit je al snel met je benen in de tv (of een stoel, of een raam). En dat is voor niemand fijn. 
 3. Er is geen ruimte om afstand te nemen van een stel druk spelende kinderen en hun zooi (of hun speelgoed als je het zo wilt noemen - eenmaal omgekiepert op de grond oogt het voor mij als zooi)
 4. Je hebt geen plek voor logées
 5. en er is ook geen ruimte om een fatsoenlijk feestje te geven. Als we de helft van de familie uitnodigen, dan past het nog niet. laat staan dat je met zijn allen gezellig kunt eten.

Kortom: liever een wat groter huis, met weinig spullen, dan een klein huis met weinig spullen. Met de eerste variant heb je simpelweg meer levensruimte. 
De man was overigens erg blij met mijn conclusie;-).

Hoe ziet jouw ideale huis eruit?

9 opmerkingen:

 1. Open, zodat het groot lijkt, maar niet te groot. Ik dacht dat ik altijd een schattig huisje met karakter wilde, maar als ik mijn ideale huis voor me zie, is het gewoon nieuw, hoge (niet van die oude van 3+ meter, maar wel 2,5) plafonds, goed geïsoleerd, energiezuinig (of -neutraal), waarin je gezellig kunt zitten, eten, koken, leven, enzovoorts. Echt een huis om te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op zijn minst 2.6m want dat is de huidige eis in het bouwbesluit. ☺

   Verwijderen
  2. Oude huisjes met karakter zijn zó overgewaardeerd... Goed geïsoleerd is inderdaad wel heel fijn.

   Verwijderen
 2. Van die dikke balken gemaakt. Ideale isolatie en geen last van ongedierte. Gras op het dak voor isolatie. Een grote overdekte veranda. Een eigen kamer per kind, een grote woonkeuken en een houtkachel. Ruimte om wat te kunnen doen zonder dat een verkeerd geplaatst koffiekopje al gelijk 'rotzooi' lijkt vind ik ook wel aangenaam. Een tiny house met kinderen.... urgh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Alleen met de man had het huis misschien precies goed geweest, maar inderdaad: met kinderen heb je wat ruimte nodig.

   Jouw ideale huis linkt leuk!

   Verwijderen
 3. Een tiny house.. Pas als ik doodongelukkig wil zijn in mijn eigen huis kies ik daarvoor.
  Ik hou van leeg, van vloeren, van dansen, van een kamer voor boeken, van mijn eigen sportruimte, van de hobbyruimte, van de inbouwkast die ik als kantoor gebruik.
  Ik ben gek op spelletjes, en de tafel die ik als schrijftafel in mijn bibliotheek heb staan is het hart van alle spelletjes afspraken. Ik heb een halve inbouwkast met spellen, die minimaal eens per halfjaar gespeeld worden.

  Op vakantie kan ik beter tegen onze tent dan tegen een appartement van 30m2. Ik voel me opgesloten en ben er zo min mogelijk.. En dan elke dag van mijn leven me zo voelen in mijn eigen huis? Ik zou van pure ellende koffie gaan drinken in de supermarkt..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk die spelletjes. Ook ik hou van lege ruimte (met nadruk op beide woorden kennelijk ;-)).
   Een tent is niet erg, omdat je dan meestal toch veel buiten bent.

   Verwijderen
 4. Ik zou het prima doen in een tiny house, maar wel nadat de kinders de deur uit zijn;). Overigens werkt het koffie drinken in de supermarkt wat Petra denk ik als grapje noemt echt! Onze kachel was kapot, en ik merkte dat ik iedere dag wel ergens heen 'moest'. Naar de bieb, de supermarkt, ja zelfs een keer naar de McDonalds (waar ik uren deed over een kopje thee). Overal was het personeel super aardig! Nadat ik de situatie had uitgelegd mocht ik zo lang blijven als ik wilde, kreeg gratis computertijd in de bieb, en zelfs gratis koffie van de manager van de Mac. Wauw, bedankt allemaal! Maar was wel blij toen de verwarming het weer deed:).
  Carolina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat aardig van die mensen. Een huis wordt erg ongezellig van een kapotte kachel.

   Verwijderen