Pagina's

vrijdag 28 oktober 2016

Het leukste van vakantie

Wij waren een paar daagjes weg naar de grote stad. Ik vind het altijd fijn om er even tussenuit te zijn. Ergens anders te verblijven, net even andere dingen te eten en de hele handel even uit de vaste routine te sleuren. 

We deden leuke dingen zoals een bezoekje aan de kubuswoningen, Diergaarde Blijdorp en Villa Zebra, afgewisseld met een aantal wandelingen - waaronder eentje in het Kralingse Bos. Alles werd natuurlijk bezocht met korting. Het allerleukste van Rotterdam vond ik dat er op meerdere plekken glutenvrije en lactosevrije lekkernijen te krijgen waren. Hier is het soms een beetje karig op dat vlak - hoewel ik drie kilo amandelen kocht, dus ik kan weer uitbundig bakken. 

Zo kochten we in de Markthal heerlijke kokosmakronen met onder andere speculaaskruiden, pure chocolade en een naturel variant. In de kraam ernaast verkochten ze veganistische bonbons op basis van noten, zuidvruchten en chocolade. 

Zoon vond de trams het leukste van de hele vakantie. En dan op het knopje mogen drukken zodat de tram stopt. Zowiezo zijn er in de stad meer knopjes dan in een dorp: bij verkeerslichten, om deuren van liften, trams en hallen te openen, om roltrappen aan te zetten (ook erg leuk trouwens, roltrappen) enzovoorts. En maar rennen om bij alle knopjes als eerste aan te komen... ;-) 

Thuis
Ik vond het allerleukste van de vakantie het weggaan en weer terugkomen. Want vakantie is leuk, maar weer thuiskomen is minstens net zo fijn.

Hoe zag jouw herfstvakantie eruit?3 opmerkingen:

 1. Lekker rustig, en we bleven gezellig thuis. Wel hebben we een paar leuke uitjes gedaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben sinds een half jaartje een camper en we zijn er een lang weekendje op uit geweest. Omdat we problemen hadden gehad met de accu maar naar een betaalde plek zodat we zo nodig de stroomkabel uit konden rollen (geen stroom is ook geen water uit de kraan of wc, ander zou het me niet uitmaken). Bleek ook heel leuk te zijn, een keertje camping, het was een geweldige camping voor de kinderen, wat hebben die heerlijk gespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Camperen is ook een fijne manier van vakantie houden. En nog redelijk goed te doen met dit weer.

   Verwijderen