Pagina's

woensdag 19 oktober 2016

administratie ochtend en glutenvrij brood

Woensdagochtend is mijn administratie ochtend. Dan doe ik de administratie van ons gezin en van de man zijn bedrijf.

Meestal lukt het aardig om me puur op de administratie te richten en negeer ik dus de rest. Soms wil dat toch niet helemaal. Zo had zoon vanmorgen voor de tweede ochtend in rij een nat bed, waarmee er dringend een was gedraaid moest worden.
Aangezien er nog een was in de wasmachine lag te wachten op actie, moest die eerst opgehangen worden om een nieuwe was te kunnen draaien.

Vervolgens kwamen de boodschappen van de AH - zónder het glutenvrije brood van zoon.
Niet handig, aangezien zoon deze ochtend de laatste twee boterhammen van de voorraad had opgegeten. Dus belde ik met Appie hoe het zat. Het bleek dat er geen glutenvrij brood aanwezig was in de winkel. Het werd me niet helemaal duidelijk hoe dit kon - aangezien ik altijd twee dagen van tevoren bestel - maar dat krijgt nog wel een vervolg. Daarna bakte ik nog maar maar 'even' twee broden.

Glutenvrij brood

Al met al was ik een uur bezig met het hele gedoe. Het leverde me wel twee schone wassen op en twee lekkere zelfgebakken glutenvrije broden. Overigens ga ik eens kijken hoe lang we met die broden doen: dat glutenvrije brood van de Appie kost me toch tien euro per week. Als dat voor minder kan (met lekkerder brood!) dan is dat mooi meegenomen.

Met wat doorbuffelen lukte het me ook nog om de administratie weg te werken voor zoon weer uit school kwam. Ik deed iets minder dan gepland, maar vond wel een verzekering die stiekum doorliep terwijl ik hem had stopgezet. Dit levert ons ruim 160 euro op - dus dat is mooi!4 opmerkingen:

 1. Misschien handig om als reserve glutenvrije crackers in de kast te hebben? Hoef je niet in allerijl te bakken. Ik vind ze een stuk lekker dan het spaanplaatbrood van AH.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Volgens mij heb ik hier nog geen crackers gezien in de supermarkt, maar die hebben ze vast wel in Rotterdam!

   Verwijderen
 2. Ik heb altijd zelf glutenvrij brood gebakken, zelfs met de aanschaf van een broodbakmachine is dat goedkoper dan glutenvrij brood uit de winkel. En lekkerder. Mijn topbrood was wel het glutenvrije kerstbrood, natuurlijk voor de kerst,maar ook voor andere feestdagen. Een broodbakmachine levert vooral tijdswinst op, ik kan ook wel bakken in de oven.Enige "nadeel" is dathet niet lang vers blijft, dus na het afkoelen snijden en invriezen.
  Overigens, dochter at ook graag glutenvrije pannenkoekjes als lunch. Dat maakte ik ook regelmatig, het is best lastig dat dieet, dan mag je ook wel eens wat voordeeltjes ervan hebben toch? En het is zo klaar als ineens blijkt dat het brood op is.

  BeantwoordenVerwijderen