Pagina's

donderdag 8 september 2016

Zonnepanelen weg onder dreiging van dwangsom

Bij sommige nieuwsberichten krab ik me toch achter het oor...

Zoals dit nieuwsbericht van de pzc: een inwoner van Grijpskerke (gemeente Veere) plaatste een flink aantal zonnepanelen op zijn dak, maar vergat om een vergunning aan te vragen.

De ambtenaren van de gemeente Veere zijn kennelijk bijzonder alert, want deze hadden de snode burger al snel in de smiezen. Deze werd verplicht om alle zonnepanelen weer te verwijderen op straffe van een dwangsom. Alsnog een vergunning afgeven kon onder geen beding. Lees voor het volledige bericht vooral verder via bovenstaande link.


Tja.... de moraal van dit verhaal: vraag altijd een vergunning aan voor je zonnepanelen en denk niet dat je als burger makkelijk onder ambtelijke regeltjes uitkomt.


Wist jij dat je een vergunning aan moest vragen voor het plaatsen van zonnepanelen?

Ik wist dat namelijk niet.

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben een checklist ingevuld op de site van de gemeente om te zien of er een vergunning nodig was. Er wordt bijv gevraagd of het om een monumentaal pand gaat, of de panelen vanaf de straat te zien zullen zijn, of ze in lijn met de dakhelling of onder een hoek geplaatst worden etc. Ik kan me goed voorstellen dat je niet altijd toestemming krijgt, want het kan er erg lelijk uitzien.
  Groet, Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, wist ik niet en ook niet gedaan. Ze liggen bij ons op het platte dak. En overal verschijnen ze, ik geloof niet dat dit in onze gemeente moet. Zal eens navragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm... ik zou wel proberen om navraag te doen zonder slapende honden wakker te maken.... Zeker omdat ze er al liggen.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook zonnepanelen maar ik kan me niet herinneren ooit een vergunning te hebben aangevraagd. Deze zonnepanelen zijn geplaatst door een bedrijf dat alles voor ons regelde. Ik ben er dus vanuit gegaan dat die de regeltjes kennen binnen onze Gemeente.
  Maar je weet dus maar nooit, en ik schrik hier een beetje van. Ik ga het toch eens uitzoeken.
  Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen