Pagina's

maandag 19 september 2016

Zelf wokgroenten maken

Maandag is voor mij en zoon altijd een lange dag. Vlak voor etenstijd komen we allebei moe en hongerig thuis. Soms heeft de man dan al gekookt, maar soms ook niet. Ook hij moet immers werken, ook al is het dan vaak thuis. En midden in een zakelijk telefoongesprek is het lastig koken.

Dat is op zich niet erg, als er vervolgens maar snel eten op tafel komt. Want een vermoeid en hongerig kind wat moet wachten geeft hier gewoonlijk een nogal dreinerig resultaat.

En dus kreeg ik gisteravond een flitsend idee: een zelfgemaakt wokpakket! Ik heb gewoon alle groenten voor vanavond al voorgesneden in een bak zitten. We eten er mie bij (in kokend water in 4 minuten gaar) en biefstuk (dat duurt 10 minuten).

Groentenpakket:: klik, klik, dicht en klaar voor morgen


De man is ook geïnformeerd. Want mocht hij wel zijn handen vrij hebben, dan is het heel fijn als hij de mie / wokpakket en biefstuk in de pannen gooit terwijl wij huiswaarts keren.


Wat is jouw succesrecept voor de dagen dat het eten echt snel klaar moet zijn?

8 opmerkingen:

 1. Mijn succesrecept is bijna hetzelfde als dat van jou, maar dan verser:-) Ik snij de groenten én verwerk ze gelijk tot een heerlijke saus. Of, als je wilt roerbakken: ik maak altijd de mie ook al klaar. Gewoon een eenpansgerecht, dan hoef je daarna alleen nog maar het vlees te bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim idee! Geen voorverpakte gesneden groente, maar gewoon lekker zelf doen, dan weet je zeker dat het vers is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben sinds een ruim jaar in het bezit van een slowcooker. Ideaal. 's Morgens vullen en de hele dag kan het gerecht op een hele lage temperatuur (80-90 graden) gaar worden.
  Vooral boeuff bourgignon is mijn favoriet. Het gaat dus niet snel maar je hoeft er de hele dag niet naar om te kijken. 's Avonds wat gebakken aardappelen erbij en/of wat gesneden komkommerplakjes heerlijk.
  Roerbak groente snij ik altijd zelf, de gekochte pakketten zijn niet altijd vers en ik vind ze ook nog eens duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bereidde op de zondagen maaltijden voor de week voor. Zoals een soep die in de vriezer ging, voor maandag een ovenschotel die ik zondags al ovenklaar maakte. En eens in de week maakte ik nog een maaltijd voor twee dagen. Zo redde ik me in de topdrukke weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo koop ik in het seizoen een boel kool, prei, wortel en paprika voor zover mijn eigen oogst niet voldoet en maak ik nasipakketjes. Deze vries ik in en zo kunnen we een tijd vooruit met een makkelijke maaltijd voor het grijpen.
  Misschien iets minder vers, maar wel handig en voordeliger dan een pakket uit de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omelette is hier altijd favoriet. Alle restjes kunnen erin en met wat geraspte kaas erover altijd lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wraps! Vooraf de chili koken, die wordt lekkerder van n dagje staan. Wraps in de magnetron, wat groentes snijden (dat kan nog tijdens een zakengesprek), chili opwarmen, kaas raspen (of het zakje geraspte kaas openen)
  Op tafel mag iedereen vullen met wattie wil.

  Alleen de zelfgemaakte knoflooksaus (roomkaas, beetje yohurt, knoflook en wat gehakt groene kruiden) is dan nlastig. Kan wel rond de lunch al gemaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel slim!
  Wij eten in dit soort situaties altijd broodjes ei met komkommer of zoiets. En wraps. Dat eet iedereen goed.

  BeantwoordenVerwijderen