Pagina's

zaterdag 17 september 2016

Plezierige eenvoud

Halverwege een speelafspraakje bij ons bedacht zoon dat het wel leuk zou zijn om naar de wilde appelbomen te lopen. 

We gingen en hadden dikke pret met ons simpele uitje. We bezochten de ezels, liepen een eindje op met de leenhond van de boerderij en raapten uien op een net gerooid veld. 

Tot slot plukten we nog wat wilde appels en zwaaiden nog eens naar de ezels, die luid balkend afscheid namen. 

De jongens vonden het een top-uitje en het bezoekende jongetje was hardstikke groos (trots) dat hij met uien voor zijn moeder thuis kwam. 


Altijd leuk als zo'n eenvoudig uitje zo'n succes is. En ik heb er nog een paar kilo uien aan overgehouden ook!


Wat is jouw favoriete eenvoudige uitje?

6 opmerkingen:

 1. Euhm....uien rapen van een pas gerooid veld zonder toestemming van de boer? Mag dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het een heel oud gebruik hier - wat mogelijk weel verschild per regio. Hier in Zeeland (of Flakkee) kijkt niemand ervan op als je een geoogst veld afstruind.
   Ik heb het van mijn moeder (boerendochter).

   Overigens gaat het om rapen ná het oogsten. Wat er dan nog ligt, dat wordt uiteindelijk de grond ingeploegd. De boer doet daar niets meer mee.

   En toestemming vragen in the middle of no where, met 4 boerderijen in de buurt en iedereen aan het oogsten.... Da's niet te doen.

   Verwijderen
  2. Vaak worden velden afwisselend door verschillende boeren gebruikt ivm wisselteelt. Dan is de oogst van een veld dat dicht bij een boerderij ligt niet altijd van die boerderij.
   Ik raap ook graag zowel uien, aardappelen en er is ook een veld wortels, zou ik zo hutspot van kunnen maken, maar helaas lust ik dat niet.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een heel leuk uitje, ook voor mij als groot mens. En nou maar hopen dat de ouders van dat manneke de uien naar waarde weten te schatten! Ik zou niet graag op het veld van een boer gaan rapen, maar wat op de weg ligt is van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier liggen de uien , aardappelen en soms wortels ook aan de kant van de weg. Ik weet nog dat oudste zoon toen hij een jaarmof 8 was,zei: nu alleen nog een varken mam en dan kunnen we eten!

  BeantwoordenVerwijderen