Pagina's

vrijdag 9 september 2016

Hoe was jouw start na de zomervakantie?

Zoon is afgelopen maandag weer begonnen op school. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er aardig tegenop zag. Het einde van het schooljaar was namelijk niet zo leuk. Zoon zat aan het einde van het schooljaar toch weer in een klas met 34 kinderen en wekelijks afwijkende activiteiten. Het arme kind was totaal overvraagd - met dagelijkse driftbuien en een algemene staat van ongenoegen als gevolg. Met hang- en vliegwerk (samen slapen, dagdelen thuishouden en veel ontspannende / verbindende activiteiten) hebben we het gered. Op een dergelijk vervolg zat ik echter niet te wachten, want het is uitputtend om weken achtereen een kind te moeten balanzen.

Gelukkig kwam zoon dit jaar in een (blijvend) kleinere groep met meer rust en structuur. Wel met twee nieuwe juffen en een ander lokaal. En dat is ook altijd weer spannend hoe dát door gaat werken.

Vandaag vierden we de eerste week school. Want eigenlijk ging het best wel heel goed. Zoon bleef probleemloos achter in zijn nieuwe klas, had  deze hele week 'slechts' 3 medium driftbuien die ook weer snel overwaaiden en was verder zeer goed te pruimen.

EIgenlijk vond ik het zelf taaier om weer met het nieuwe schooljaar te beginnen. Want snappen ze het nu wel in die nieuwe klas? Of wordt het dit jaar weer zo'n geworstel met eisen waaraan zoon niet kan voldoen en de 'overbezorde ouder'- blik als ik dit aan kaart (en aan blijf kaarten).

Ik lag alweer een nacht wakker van een gesprekje op school. Ondanks mijn voornemen om niet te piekeren en het nieuwe schooljaar ontspannen, maar zelfverzekerd in te gaan.We gaan het maar weer zien.
In ieder geval was dit een goede week. En dat is mooi.


Hoe was jouw start na de zomervakantie?

8 opmerkingen:

 1. Hier is het nog steeds rommelig. Nu weer vanwege een projectweek. Ik voel helemaal mee met je zoon. Ik vind het onderwijs vaak enorm rommelig tegenwoordig. Gelukkig dat hij nu in een kleinere groep zit. En dan maar hopen dat er niet een juf ziek of zwanger wordt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rommelig is inderdaad het goede woord. De klas waar hij nu in zit heeft volgens mij wel heel veel structuur. Nu maar hopen dat de afwijkende activiteiten voorlopig nog een poos op zich laten wachten...

   Verwijderen
 2. Onze zoon (6) zit in een grote groep 3 (30 kinderen) maar twee goede juffen die zo'n grote groep allebei goed aankunnen. De sfeer in de klas is ook goed. Gesprekje gehad met de juf over z'n 'gebruiksaanwijzing' (ivm zijn gezondheid) en dat verliep ook heel fijn. Daar was ik echt ZO blij mee! Ik heb vooraf wel wakker gelegen maar we gaan nu met goede moed het nieuwe schooljaar in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het gesprek met de juffen goed verliep en dat je twee goede juffen hebt. Dat maakt veel uit.
   Bijkomend voordeel is, dat een groep drie niet meer aangroeit tijdens het schooljaar - zoals een kleuterklas wel doet.

   Verwijderen
 3. Die van mij waren aan het eind van het jaar ook compleet overprikkeld. Gelukkig begint het schooljaar hier weer heel rustig, dus nu zitten ze weer helemaal op hun plekje.
  Hopelijk blijft jullie jaar ook rustig en houden ze rekening met waar je zoon behoefte aan heeft, in plaats van eisen te stellen waar hij niet aan kan voldoen. Dat is nooit een fijn uitgangspunt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schooljaar is hier ook rustig begonnen (of tenminste... week één... ;-)) Hopelijk blijft het zo bij jullie én bij ons.

   Verwijderen
 4. wennen! jongste gaat sinds schooljaar ook naar school omdat hij in juli 4 werd. spannend!! hij is een echt mama's kindje.. ds enorm wennen. hangt ook nog lang aan me in de klas en soms echt brullen.. gelukkig superlieve juffen die m echt even overnemen (dus hoef m niet alleen huilend achter te laten.. ;) ) langzamerhand went hij en hij vindt t echt wel leuk! maar is ook moe, moet wennen, wil thuis lekker rustig tv kijken en spelen en gewoon bij mama zijn ;) dochter van 6 lijkt t enorm naar dr zin te hebben in groep 4. behalve dat t te simpel is (rekenen) haha. maar dankzij tablet waar ze nu mee werken zou dat ook goed moeten komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het bij zoon ook spannend toen hij begon. Het gaat zo hard zodra ze met school starten. Fijn dat je zoontje het wel leuk vindt op school. Dat is belangrijk!

   Verwijderen