Pagina's

maandag 12 september 2016

Dat lastige minimalisme ook!

Elke dag zoek ik een deel van mijn spulletjes uit en wordt er kritisch gekeken naar wat mag blijven en wat er weg kan. Dat gaat best rap en veel spullen maken een soepele beweging naar elders.

Sommige beslissingen zijn lastiger te nemen. Zoals over de land- en stedenkaarten.Alle landkaarten van streken waar ik ons de komende jaren niet heen zie rijden kunnen weg. Maar wat te doen met de detailkaarten van de door ons zeer geliefde westkust van Frankrijk? En wat doe ik met de stadskaart van Amsterdam en den Haag? NU ga ik er niet heen, maar misschien over een jaartje (of twee) wel. En dan is zo'n kaart handig om al te hebben.

Aan de andere kant: moet je iets bewaren waar je over twee jaar misschien (en dus misschien ook niet) gebruik van wilt maken?

Wat doe jij met dergelijke spullen?
En waar liggen jouw struikelblokken bij het opruimen?

6 opmerkingen:

 1. Kaarten en ook stratenboekjes (hadden we van alle grote steden omdat man zijn loopbaan begon als chauffeur hebben we al geruime tijd geleden weggedaan. We gebruiken daar gewoon de navigatie. Zoals afgelopen februari in Madrid. Reuze handig want een wirwar van wegen. Omdat wij geen rondreizen maken, hebben we geen kaarten meer nodig. Man heeft een uitmuntend richtingsgevoel dus als de navigatie niet werkt is er weinig aan de hand.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat soort dingen bewaar ik wel. Altijd handig, het ligt in een lade en mij niet in de weg. Hoewel we wel navigatie hebben wil ik graag overzicht hebben, en ben ik nou eenmaal dol op kaarten. Zeker kaarten die je in de komende jaren misschien weer wil gaan gebruiken zouden bij mij nog een plekje krijgen. Ik ben dan ook geen echte minimalist en wil dat ook niet te extreem worden.
  Ik wil vooral dingen ruimen die in het zicht staan. Boeken [altijd lastig, maar het lukt al beter] en prulletjes bijv. Spullen die in lades/kasten liggen en gemakkelijk te ordenen zijn mogen eerder blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik kijk onderweg ook graag op de kaart, zelfs bij routes die de goed kennen, ik heb ook graag overzicht. In de auto altijd Nederlandse routekaart en locale en thuis nog een paar die af en toe mee mogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een minimalist maar ik heb wel 2 fietskaarten met leuke fietsroutes bij mij in de buurt. Die hou ik ook gewoon, ik vind het nog wel is handig voor het overzicht.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben bewust geen navigatie in de auto. Ik lees kaart en we draaien dan een route uit van de routeplanner. Op vakantie gebruiken we de wegenkaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben bewust geen navigatie in de auto. Ik lees kaart en we draaien dan een route uit van de routeplanner. Op vakantie gebruiken we de wegenkaart.

  BeantwoordenVerwijderen