Pagina's

zaterdag 20 augustus 2016

Vakantie dichtbij huis

Met deze flutzomer kwam de reislust maar niet opzetten. Niet dat we niet weg wilden, maar kamperen zonder zon is ook zo... tja.... En om nou honderden kilometers te rijden voor de zon, met een kind op de achterbank die anderhalf uur rijden al gruwelijk lang vindt... Nou nee, bedankt.

En dus bleven we thuis. Tot er afgelopen weekeinde een vleugje zomer beloofde te komen. We pakten vrijdagochtend razendsnel alles in, zochten en vonden een camping in de buurt en zaten er aan het einde van de middag tevreden voor onze tent.
De camping was maar liefst 20 minuten rijden vanaf ons huis. Eerlijk gezegd beviel het wel om zo dichtbij huis op vakantie te zijn. Geen gezeur vanaf de achterbank of we er nou nog niet waren en de tafel die we vergaten haalde de man gewoon 's avonds nog even op.

Verder was het gewoon een heerlijke camping, met de Oosterschelde op 50 meter afstand van de tent, een speeltuintje (en een bergje spelende kinderen) voor de tent en twee keer in de week een 'activiteitenaanbod' in de vorm van een jonge boswachter die met de kinderen kruiden ging zoeken in het bos om thee van te zetten of zo. De directe omgeving was schitterend, er was een fantastische natuurspeeltuin op loopafstand (iets met een waterpomp, een berg stenen en veel blubber) en er stonden bakken in de Oosterschelde, waar de kinderen garnaaltjes, visjes en krabbetjes in konden vangen. We kwamen er allemaal echt van bij zo relaxt als het allemaal was.

De boswachter in actie


Na 5 dagen was het vleugje zomerweer helaas weer voorbij gewaaid en togen we weer huiswaarts.

Wat ons opviel, was dat er best veel gezinnen op de camping stonden die in de eigen regio kampeerden. Ergens ook wel logisch, want het is niet alleen makkelijk, kamperen vlak bij huis, Zeeland is ook gewoon ontzettend mooi.


Heb jij ervaring met vakantie dicht bij huis? 

7 opmerkingen:

 1. Nee. Maar ik wil dit wel gaan doen als de kinderen wat ouder zijn. Op ongeveer 15 km afstand zit een hele mooie camping. Ideale fiets afstand voor de kinderen. Dan kan manlief de avond van te voren met de auto de spullen heen en weer rijden en de tent opzetten. Zo kun je zeer relaxt beginnen aan de vakantie onder weg een stop met picknick oid. En omdat je op de fiets bent hebben kinderen al snel het ideee dat je heel ver weg bent. zelf ga ik dan uiteraard op mijn fiets met hulp motor ( Sparta met) anders red ik het lichamelijk niet. Ja het lijkt ons wel wat een vakantie dicht bij huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 15 kilometer is inderdaad net een leuk ritje met de fiets.

   Goed idee om de tent 's avonds al op te zetten. Die ga ik onthouden.

   Verwijderen
 2. Mijn hele jeugd op een camping in de buurt gestaan. Vijf kilometer verderop, we gingen meestal op de fiets. Smaandags van de camping naar school, en vrijdags na school naar de camping. Midden in het bos, met mensen overal vandaan, leuke activiteiten én hutten bouwen en bomen klimmen. Niks mis mee!
  Ik ga nog graag kamperen, ook op een camping een paar kilometer van mijn huis, gewoon even weg zijn en andere mensen ontmoeten(die wel van ver komen) vind ik leuk. Ik zoek nu alleen wel campings zonder disco,bingo en stacaravans, dus meer de natuurcampings of kamperen bij de boer. Voordeel als het dichtbij is, als het echt noodweer is ben je zo thuis.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hadden vroeger toen de kinderen nog klein waren een seizoenplek in de buurt. Ook half uurtje rijden ofzo, ideaal, als er wat was met de kinderen konden we naar onze eigen huisarts en meer van die voordelen. We gingen bijna elk weekend+ vakantie's , voor maar 780,-- euro!!!!
  Nou ja zeg daar kun je geen vakantie voor boeken. De kinderen wisten de weg op de camping, dus daar hoefde je ook niet echt op te letten. Zolang ze geen zwemdiploma hadden mochten ze niet alleen van het veldje (in het begin even consequent zijn, daar heb je jaren plezier van). En als de kinderen zich vermaken heb jij ook vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste is zeker waar. Ik heb een paar boeken uitgelezen op vakantie. Dat komt de laatste jaren niet vaak voor.
   Zo'n seizoenplek is inderdaad niet duur.

   Verwijderen
 4. Wat leuk zeg. Klinkt heerlijk en precies als een vakantie die goed bij jullie zoon past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het paste inderdaad goed bij hem (en bij ons allemaal trouwens).

   Verwijderen