Pagina's

zaterdag 27 augustus 2016

Marktplaats, een doorslaand succes

Met het klussen (want dat zijn we ook aan het doen), het opruimen en daarmee de eerste verdiende euro's op Marktplaats slaan we weer eens een beetje door.

En dat is niet erg, want minder spullen mag best. Ik zag een paar dagen geleden een filmpje op youtube van een minimalistisch huishouden (zonder kinderen trouwens - dat scheelt erg). De vrouw filmde elk item in haar huis en vertelde waar het voor was. Ik heb met open mond zitten kijken naar het lege huis en besloot halverwege dat dat niet voor mij was weggelegd om zo weinig spullen te hebben.

Het filmpje is echter toch blijven hangen. Daarbij verdiende ik mijn eerste 60 euro op Marktplaats aan spullen die we niet meer hoeven - en van het één komt dan bij ons in rap tempo het ander.

De man begon vanavond over een oude beschuitkist die ook wel weg mocht (een onhandig antiek ding wat hij al eeuwig heeft) en ik zit te dubben of ik strijkijzer en strijkplank ook op marktplaats zal zetten....

Want weet je... een huis met heel weinig spullen lijkt me toch wel wat.
En strijken doe ik eigenlijk nooit.

Hoe leeg zou jij je huis willen hebben?
En moet jouw strijkijzer dan blijven? Of niet?

9 opmerkingen:

 1. Ik zou mijn huis wel leger willen hebben maar het komt er niet van. Het blijkt dat ik toch gehecht ben aan sommige onbeduidende spulletjes; een gezaagde, geverfde tulp van de jongste (moederdag cadeau van jaaaaren geleden) het antieke eierdopjes setje van oma (een onooglijk ding) een pot met tekst aan de buiten kant, een kaars met een lap tekst (toen waren we 12,5 jaar getrouwd) en nog veel meer spullen. Als ik bij mijn broer kom dan loopt een blind paard niets stuk in zijn huis. Kijk dat is dan de keerzijde ik vind zijn huis zo ongezellig leeg. En toch moet ik een keer afscheid gaan nemen van de prullaria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het strijkijzer moet blijven (niet eens mag)

   Verwijderen
  2. Helemaal leeg hoeft inderdaad nou ook weer niet. Prullaria (of kindertekeningen ;-)) mogen hier best tijdelijk staan.

   Ach en als je zelf geniet van bepaalde spulletjes is het ook oké toch?

   Verwijderen
 2. O ja, ik ben ook volop aan het opruimen! Dit jaar verkocht ik voor meer dan 500 euro op marktplaats! Heb je trouwens een link naar dat filmpje? Soms heb je gewoon nog wat aanmoediging nodig he.. ;-) Heb je weleens gekeken op de website van moeders minimalisme? Echt een aanrader! Net als 'Op orde' op facebook. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon het filmpje niet meer vinden. Wel een berg andere filmpjes met een 'minimalistic tour around the house'

   Verwijderen
 3. Volgens mij heb ik dat filmpje ook gezien. Ik haakte af toen ze de la opendeed van haar bureau.en ik een paar pennen ect zag liggen zo recht en keurig dat ik er opeens heel raar van werd....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou best eens dat filmpje kunnen zijn... Het was wel een érg geordend huishouden. Ook minimalistisch zullen pennen hier nooit recht in lades liggen.

   Verwijderen
 4. Van Light by Coco toevallig?
  Ben gewoon te chaotisch / lui voor zo'n geordend huis. Leeg wordt het met nog vijf mensen nooit. Een strijkijzer gebruik ik voor strijkkralen of zoompjes in naaiprojectjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, als ik eenmaal bezig ben komt ook altijd de vaart erin ;)
  Hier ben ik ondertussen wel erg opgeruimd, maar we zijn met zijn vijven dus er zal altijd wel wat rommel blijven. Maar dat is niet erg, een huis is om in te leven!

  BeantwoordenVerwijderen