Kindertekeningen opruimen (en wegdoen)

Één van de moeilijkste dingen om op te ruimen vind ik de kinder-knutsels. Die standaardwerkjes van school gaan nog wel. Volgens mij vindt zoon de meeste zelf ook niet mooi, dus dat is makkelijk. De vrije tekeningen zijn een stuk moeilijker om een selectie in te maken. Vooral omdat veel tekeningen zo prachtig symbolisch zijn. En wie smelt er niet van een portret van jezelf als moeder met duizend hartjes eromheen...
Dat zoon nauwelijks iets heeft van voordat hij bij ons was maakt het niet makkelijker.

En dus stapelde ik de boel maar zo'n beetje op in de kast.

Inmiddels is de stapel in de kast aangepakt, is de stapel die kersvers meekwam van school ook uitgezocht en heb ik zelfs een selectie gemaakt uit de opgehangen tekeningen. De mooiste tekeningen zijn gefotografeerd en de mooiste dáár weer van heb ik in de tekeningenmap van zoon gedaan (een gewone A4 multomap met van die plastic hoesjes erin). Vervolgens heb ik de tekeningen die erin zaten doorgenomen om de minst aansprekende weg te doen.

Voor degenen die hier ook mee worstelen even kortweg:

  • Multomap aanschaffen met van die plastic hoesjes. 
  • De mooiste tekeningen fotograferen. 
  • Daar weer de mooiste tekeningen van in de multomap doen. 
  • Bij het opbergen, de al opgeborgen tekeningen kritisch bekijken en opschonen. 

Het enige waar ik niet uitkwam waren de grote tekeningen.

Ik heb een prachtige schildering van een draak en een dinosaurus, van plakkaatverf bestrooid met glitters. Het is een waar kunstwerk, maar helaas op A3. Ook het zelfportret van zoon (levensgroot met een prachtige grote glimlach) zie ik mezelf niet in de kliko gooien.

Kindertekeningen: bewaren of weggooien?

Misschien kopiëren en dan verkleinen tot A4? Hoewel ik dat met dat ding van 1.10 cm hoog niet zo voor me zie...

Wat doen jullie met dergelijke grote kunstobjecten? 

Reacties

  1. Een mooie doos of krat gebruiken als herinneringenkrat. Hier heeft ieder zijn krat. Daarin zit het eerste pakje dat ze aanhadden, tekeningen, zelfgemaakte cadeautjes. DE knuffel! Ect...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De knutselwerken van school gaan redelijk regelrecht het oud papier/vuilnisbak in. Bij mij vallen ze onder de categorie 'oefenen', en dat bewaar ik niet. Ik bewaar de rekenlessen en schrijfoefeningen toch ook niet?
    De knutsels en tekeningen die ze thuis uit vrije wil maken, waarbij ze toepassen wat ze op school geleerd hebben, bewaar ik wel. De mooiste komen (een tijdje) aan de muur. Mijn definitie van 'mooiste' omvat ook 'veel moeite voor gedaan'.

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De verplichte opdrachtjes van school gaan hier vaak ook zo de vuilnisbak in. Ze maken er soms ook vrije tekeningen rondom een thema (schoolreis, zomervakantie enz) en die zijn soms erg mooi. De eerste briefjes en kaartjes van zoonlief bewaar ik ook.

      Verwijderen
  3. Kun je die grote niet fotograferen? (Op de grond leggen en dan zelf op een stoel gaan staan?) Want om het zo te bewaren is het wel een bakbeest en zo'n groot geval kun je nooit lang netjes bewaren vrees ik?
    Als het op de foto staat kan het ook in de map toch?
    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hm... die hele grote fotograferen en dan op a4 af laten drukken is ook nog een idee ja. Dan kan hij in de bewaarmap. Vooralsnog hangt het zelfportret aan de deur naar de hal. Daar mag hij nog wel even blijven hangen.

      Bedankt voor het idee!

      Verwijderen
  4. Ik heb er een aantal bewaard, en de rest weggegooid moet ik bekennen. Het is niet te doen om alles te bewaren.

    Eventueel eerst nog een foto en dan weg er mee.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik bewaar gedurende het schooljaar veel en fotografeer alles, en zet er dan bij wat het is. Na het schooljaar pluis in de map met alles uit. Het mooiste komt in hun bewaardoos (da's een kleine selectie). Tussentijds hangt trouwens altijd het een en ander aan de muur als een soort wisselcollectie. De gefotografeerde stukken komen (niet alles, als er 20 varianten op hetzelfde zijn maak ik wel een keuze) in hun foto-album, ik maak per levensjaar een album. Aan het einde van elke maand komen dan 1 of 2 pagina's met de kunstwerkjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, wij maken ook jaarlijks een foto-album, waar dan weer foto's van tekeningen / knutselwerken in komen. Daarnaast bewaar ik een paar hele mooie in een map.

      Verwijderen
  6. Voor de grotere kunstwerken die je echt wilt bewaren is 1 tekenmap, en/of 1 tekenkoker per kind mogelijk een uitkomst. Vervolgens per jaar of per half jaar weer een strenge selectie maken. Tekenmappen en tekenkokers zijn te koop bij winkel in kunstenaarsbenodigdheden/Pipoos. Of zelf maken van kartonnen doos. Kokers van posterkokers... Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts