Pagina's

donderdag 28 juli 2016

Hoezo knutselpakket? Gewoon gratis zelf bedenken

Het stralende zomerweer is helaas weer even weg. Maar ook met minder weer gaan wij gewoon naar buiten. Ik kocht namelijk niet voor niets regenjassen. En alleen de waterdichtheid testen onder de kraan is ook zo saai. Daarbij merk je vaak pas buiten hoe het weer echt is. En dat viel gisteren best mee. Er woei een warme wind en de lauw-warme miezer hield het na vijf minuten ook voor gezien. 

Dus togen we enthousiast op pad om de ezels te aaien en de boerderijhond een eindje mee uit wandelen te nemen. Helaas hadden de ezels geen zin en was de hond in geen velden of wegen te bekennen.

Wel zagen we een bak met zonnebloemen die je kon kopen voor 50 cent per stuk. Zoon vond het even jammer dat ik geen geld bij had, maar bedacht toen dat we ook best zelf bloemen konden plukken. En dat deden we. We plukten een massa roze, gele en witte bloemen in de berm. Zoon was verguld met onze boeketten. Thuis aangekomen weekte ik de etiketjes van twee potjes af en zoon beplakte de boel met stickers. 

Het werden twee fleurige vaasjes met een mooi boeketje erin. 

We hadden een iets ander boeketje,
Maar de camera zat vol... 


En voila! Een leuke buiten- / knutselactiviteit van anderhalf uur voor nul euro en nog een leuk boeketje op tafel ook. 

Wat is jouw favoriete lowbudget activiteit bij matig weer? 4 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat het bij jullie meeviel, maar bij ons regende het echt hard en een groot deel van de dag. Voor ons niet zo erg. Dochter was een dagje naar een overdekt pretparkje met de kinderzomerspelen, zoon en ik waren aan het werk. Zelf doen en iets verzinnen is leuk maar met een wat oudere dochter (ze is 11) vind ik het toch handig om wat knutsel setjes achter de hand te hebben. Ik heb ook altijd spullen in huis om te bakken (cakepops, koekjes)en te versieren. Ook maakt dochter graag maskertjes en scrubs zelf (simpele hoor met bijvoorbeeld een vergeten banaantje met wat honing en olie of scrubs met suiker en citroensap etc).
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij zitten dan vooral binnen. heb niet van alle opvangkids tig schone setjes, laarzen enz, en sowieso moeten de kleintjes nog slapen en is t thuis al een heel geplan, laat staan als we weg moeten. ben juist blij dat ik even niet weg hoef nu in de vakantie(buiten vakanties eigen kids naar school brengen en halen.. de rest zijn opvangkindjes, ik ben gastouder) in ons huidige huis hebben we een heerlijke kelder onder het huis, net zo groot (of zelfs een meter langer denk ik) als (dan) de benedenverdieping, heerlijk!! dit staat vol met speelgoed, spelletjes, knutselmateriaal, box etc!! heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, zelf een vaasje versieren. Wij plukken ook graag bloemetjes in de berm, mijn dochter van 5 vindt dat de leukste buitenactiviteit die er is.

  BeantwoordenVerwijderen