Pagina's

zaterdag 25 juni 2016

Wat is jouw favoriete uitje?

Wij zijn geen mensen van de grote uitjes en attracties. De Efteling is best leuk, maar vele fronten ook a-relaxt (want ver rijden, wachtrijen, opletten dat je kind niet kwijtraakt, veel lopen en gewoon ook erg duur op alle vlakken).

Eerlijk gezegd vind ik een middagje naar het strand of naar een fijne speeltuin leuker en vooral ook veel relaxter dan zo'n groot, duur uitje - die er ook best mogen zijn, maar zo heel af en toe. Voor het gewone 'dagelijkse' genieten zoeken we liever een leuke speeltuin op. 

Zo eentje waar je 3 euro neerlegt voor drie personen, nog eens drie euro voor drinken mét een ijsje en waar je vanaf je tuinstoel op het terras heel de speeltuin kunt overzien.

Speeltuin NIeuwdorp

Deze keer waren we bij toeval in de speeltuin in Nieuwdorp (dat is een klein dorp in de zak van Zuid-Beveland). Niet echt een plek waar je een grote speeltuin verwacht. 

Zoon heeft er heerlijk gespeeld met een regiment aan toestellen. Ik vond vooral de skelterbaan fantastisch. Met zebrapaden, werkende (!) stoplichten, verkeersborden en hoogteverschillen (één weg liep over een heuvel). 

Ik zat ondertussen relaxt met de man in het zonnetje, praatte via de telefoon even bij met mijn ouders en zát vooral heerlijk. 

De skelterbaan van de speeltuin in Nieuwdorp

Verder kochten we een biologisch vleespakket direct bij de boer, maar dat was eigenlijk minder spannend (want geen koe te zien, want die liepen allemaal ergens buiten). 


Wat is jouw favoriete uitje?


8 opmerkingen:

 1. Mijn favoriete uitje is naar het bos en daarna daar koffie drinken : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dag dus! Ons favoriete uitje in de zomer is een lekker stuk fietsen, een vreemde speeltuin bezoeken (die best ook gewoon heel klein mag zijn, als hij maar nieuw is) en dan ergens een ijsje halen. En in de lente en herfst is het naar de duinen, waar je ergens zelf hutten kan bouwen, dan uitwaaien op het strand en tot slot warme chocomel thuis.

  Zo'n speeltuin als jij omschrijft vind ik ook fantastisch, voor een iets bijzonderder dagje uit. Ik schrijf hem op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou het steeds vaker en liever klein. Wandelen in bos en ergens een speeltuin opzoeken en een kopje koffie en thee. Eigenlijk alles waar ik niet ver voor hoef te rijden.
  Vanmiddag toevallig een heel ander uitje, wat ontzettend leuk was: kaarsen maken in Eenrum. Je kunt zo binnenlopen en een kaars maken (5 a 6 euro) onder begeleiding. Super leuk winkeltje erbij en pret voor jong en oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wandelen in het bos. Meestal gaan we dan naar de Utrechtse Heuvelrug. Mooi en dichtbij, maar mijn favoriete bos/parkwandeling is die bij paleis Het Loo in Apeldoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wandelen in het bos, eikels rapen, hutten bouwen,sporen zoeken, bloemen en bomen benoemen...Een boswandeling in het donker(swinters is het toch vroeg donker) is ook erg leuk!
  Een campinggaspitje mee en zelf koffie en thee maken en knakworstjes opwarmen ofzo.
  (en als de grond nat is, gewoon een vuilniszak mee om op te zitten en op de terugweg troep opruimen uit het bos)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen de jongens klein waren, gingen we op de fiets naar het bos naar een veldje. We namen een bal, een kleed en een picknick mee. Gratis speeltuinen bezoeken, kinderboerderij. Strandjes. Water en zand gegarandeerd veel speelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen de jongens klein waren, gingen we op de fiets naar het bos naar een veldje. We namen een bal, een kleed en een picknick mee. Gratis speeltuinen bezoeken, kinderboerderij. Strandjes. Water en zand gegarandeerd veel speelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja, heerlijk. Ik kan ook enorm genieten van een middagje kinderboerderij, of aan het strandje bij de waterplas, een speeltuintjestocht (langs alle speeltuintjes in de het dorp), of een wandeling door het bos.

  BeantwoordenVerwijderen