Pagina's

donderdag 23 juni 2016

pré-vakantie stress?

Wat is dat toch met die periode voor de zomervakantie dat het altijd zo druk is? We doen hier kennelijk een driedubbel rondje ren-je-rot met een bonus van gebroken nachten. 

Er moet van alles op het werk en met de school van zoon (schoolreis, studiedag, schoolfoto's en een dubbel zelfmaak kadootje voor twee juffen), de gastouder is ziek een vriendin is jarig en daar organiseren we iets voor en zoon wordt binnenkort zes (= kadootjes kopen, trakteren, kinderfeestje + feestje voor de familie). 

Mix bovenstaande met een kind wat weer even iedere nacht een keertje wakker wordt (en een moeder die daarna niet gelijk weer in slaap valt) en je hebt een heel stil blog ;-)
Af en toe geef ik mezelf maar even een flinke schouderklop: het huishouden en de was zijn bij en ik ben redelijk relaxt (lees: gruwelijk suf van vermoeidheid). 


Ach ja... gelukkig gaan ook dit soort dingen weer voorbij. Nog één dag dan is het weer weekeinde voor ons en nog 4 weken en dan is het zomervakantie. 


Is die periode voor de zomervakantie bij jou ook altijd zo vreselijk druk?

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! De kinderen zijn ook moe, en zenuwachtig over welke juf/meester ze volgend jaar krijgen. Onze kids moeten nog 2 weken naar school. Daarvoor moet ik inderdaad nog wat cadeautjes bedenken, moet er nog een feestje gevierd worden en wil ik voor de vakantie ook nog de boel op orde hebben. Uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wij worden er ook een beetje gek van. Sportdag, zomerfeest, alle kinderfeestjes die blijkbaar nu allemaal georganiseerd worden (mijn zoon was er het hele jaar in totaal bij 3 geweest, en nu heeft hij er 5 binnen 2 weken...) Nog 2,5 week en dan kunnen we eindelijk even bijkomen. :-) Heel knap dat dat je was bij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit al achter de rug, maar ik weet nog hoe stressvol dit was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, maar ik geef de scholen de schuld! Die gaan allerlei maffe activiteiten organiseren waarmee iedereen nog even over de clinch gejaagd wordt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen