Pagina's

dinsdag 7 juni 2016

Aardbeien op voorraad

Misschien ken je ze wel de doosjes ingevroren aardbeien en bessen van de supermarkt. Zelf vind ik het fijn om zo'n doosje in de vriezer te hebben liggen. Die aardbeien en bessen zijn namelijk heerlijk door een smoothie. Ook kun je van bevroren aardbeien (en ingevroren bananenschijfjes) heel makkelijk 'room'ijs maken zonder dat je een ijsmachine nodig hebt.

Het enige wat niet leuk is aan die doosjes is dat ze ruim vijf euro per kilo kosten... Een flink bedrag voor een doos aardbeien en bessen.

Daarom sloeg ik vandaag gelijk groot in toen ik bakjes aardbeien zag voor 1 euro per bakje (van een pond). vijf bakjes gingen er mee (eigenlijk nog vrij bescheiden).

Aanbieding aardbeien

De helft van de buit ligt op allerlei dekseltjes en snijplanken al in de vriezer (je moet ze los van elkaar invriezen voordat je ze in een bakje gooit, anders vriezen ze gruwelijk stevig aan elkaar vast). Morgenochtend mik ik die partij dan in bakjes (de lege yoghurtemmertjes - je bent een consuminderaar of je bent het niet) en dan kan de volgende partij ingevroren worden.

Ik verheug me nu al op de eigen voorraad ingevroren aardbeien ná het aardbeienseizoen.


Bij welke aanbiedingen sla jij je slag?


8 opmerkingen:

 1. Ik doe het zelfde en maak er dan later jam van. Als ik meer tijd heb . Aardbeien -frambozen ,aardbeien-rabarber en ook alleen aardbeienjam. Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar het ijs dat je van aardbeien kunt maken. Hoe doe je dat?

  Ik ben dol op aardbeien!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu op mijn kookblog een bananenijsrecept gezet. Je kunt hierbij ook best een deel aardbeien toevoegen.

   Verwijderen
 3. Ik kocht drie weken terug 6 doosjes voor €7,50 bij aardbeienland. Vier zijn er in de vriezer beland. Ik denk dat ik komende weken er nog 6 haal als ze €1 per stuk zijn.
  Blauwe bessen pluk ik hier z'n 4/5 kilo van voor de vriezer. Kun je hier bij een kweker doen voor €2 of €2,50 per kilo. Alleen seizoen voor de blauwe bessen is nog niet begonnen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh blauwe bessen! Hier zijn ze een stuk duurder. Mag ik vragen in welke omgeving je blauwe bessen voor zo'n schappelijke prijs kunt vinden?

   Verwijderen
 4. Ik heb nog eigen kweek bramen, rode bessen en klapbessen in voorraad, op zijn de mirabellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigen kweek is helemaal ideaal. Dat is het lekkerste fruit. Helaas is onze moestuin daarvoor te klein.

   Verwijderen