Pagina's

maandag 23 mei 2016

Zuinig vakantie vieren

De zomervakantie nadert langzaam. Zoals ieder jaar zal hij plotsklaps daar zijn en rijst bij ons de vraag 'waar gaan wij heen deze vakantie?'.

Ooit was het een makkelijke vraag, in die zin dat wij altijd gingen camperen en het de enige planning vooraf was het regelen van de vrije dagen en de poezenoppas (meestal broerlief, die ook niet zo'n strakke planning heeft). Verder kozen we een windrichting en zwierven we een beetje rond van camperplaats, naar verlaten strandje, met hier en daar een camping tussendoor voor het gemak.

Zoon kwam en het busje waarmee wij altijd provisorisch camperden ging weg. Vorig jaar testten we het kamperen met zoon in zo'n opgezette superluxe, maar loeidure tent.
Dit jaar willen we graag langer dan één week en dan graag een minder dure optie.

De man keek al driftig naar campertjes (foute seizoen, ik weet het: iedereen kijkt nu naar campertjes), maar achtduizend euro voor een redelijk brik vonden we allebei best wel veel geld.

En toen hadden we het ineens over tenten.Mogelijk wordt het dus een tentvakantie. Wel met een nieuwe tent (ik denk aan de Decathlon die mooie grote tenten heeft voor bedragen rond de 200 euro).

Kamperen met eigen tent is sowieso beter betaalbaar dan met een huurtent én je hoeft niet een half jaar van tevoren al te reserveren. Er is altijd nog wel ergens plek. Die 200 nog wat euro halen we er dus in één keer uit. Pannetjes, butagasbrander, matrassen en dergelijke hebben we al, dus dat scheelt.

De enige min vindt ik de gillende kinderen (na 23.00 uur en voor 7.00 uur), de snurkende wijnzuipers en de lui die vinden dat ze hun radio ook op de camping moeten horen.
Wat niet op elke camping zo is, maar waar je wel erg pech mee kunt hebben.
Oh... en de oncomfortabele luchtbedjes....


Hm.... ik denk toch nog even over na over die tent.....


Hoe ga jij op vakantie?  


10 opmerkingen:

 1. Welk volk er op de camping staat is erg afhankelijk van de campingkeuze, of je naar een camping gaat met disco kantine en winkels, of naar een camping met slechts toiletten en douches en veel natuur. Denk ook aan kamperen bij de boer, ook rustig.Ik zoek meestal campings uit met weinig voorzieningen(geen kantine bv) en veel natuur, bovendien scheelt dat behoorlijk op de dagprijs. Voor goede tent kan je ook op marktplaats kijken!
  Veel kampeerplezier in elk geval.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kamperen is echt niets voor mij. Ik houd van comfort en rust. Wij gaan naar ons huisje in Ierland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kamperen is echt niets voor mij. Ik houd van comfort en rust. Wij gaan naar ons huisje in Ierland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga het liefst naar een hotel of een huisje, met toiletrollen over de camping is niet echt mijn idee van vakantie. Bovendien woon ik midden in de natuur, dus hoef niet per se in mijn vakantie ook nog natuur in m'n slaapzak te hebben ;-)

  Ik zou overigens met vriend nog wel eens met een camper of een caravan weg willen, maar ik denk dat daar wel een beetje mijn grens ligt qua comfort.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De laatste jaren met een tent gekampeerd. Op het laatste moment beslissen wanneer we gaan, i.v.m. het weer. Van te voren via de bib een anwb- kampeergids geregeld zodat we konden uitzoeken wat een geschikte camping voor de kinderen was. Vlak van te voren bellen of er nog plek was en dan gaan. Vaak zijn er nog meerdere plekken op een camping vrij ( buiten de bouwvak om gingen wij) en dan kun je kiezen waar je wilt staan. Even rondlopen op een camping geeft al duidelijk aan waar de meeste huilende kinderen zitten ( dus dat wordt evt. s nachts wakker zijn) waar jongeren al luide muziek aan hebben of veel drank staat.
  Zo kun je al snel merken waar voor jouw de ideale plek is ( rustige mensen, die je groeten bijv.) Of niet in de looproute naast het toiletgebouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een hele fijne camping is la vanhlee in de buurt van de mont saint michel normandie france vraag/zoek een plek in de buurt van de golf of de schapen of de zee er ligt géén weg tussen de zee en de camping ! heerlijk wij gaan volgende zomer voor de 12de keer echt super en na 10 moet het stil of toch stiller zijn en sommigen lui gaan er al 30jaar en er zijn ook veel fransen die al jaren komen er is de zee het zwembad een super mooie natuur en alles is niets zo duur de eerste 5j met tent dan 5j met een vouwwagen en nu voor de tweede keer met de kipcaravan en kids in tent je moet wel van de zee houden en dus van wind en zand maar ik begin na al te verlangen rust en verder niets alleen wat eten we vandaag !? lieve groet Jezebelle het plaatsje heet Brehal ..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon altijd kamperen, super voor de kinderen en een rustige kamping kiezen. Boekje met "Charme campings"mee. Komt het altijd goed. Door de lagere kosten kunnen we nu wel 3 weken weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan altijd in een appartement of huisje. Ik ben erg gehecht aan eigen sanitair :-) Je hebt tegenwoordig ook tenten met eigen sanitair zag ik maar voor die prijs zit ik ook in een huisje.
  Succes met het maken van een keuze.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij huren een grote stacaravan op een rustige camping zonder disco. Heerlijk eigen sanitair en altijd een verhoogd "balkonnetje/terrasje" met meubilair. Bevalt prima.
  We nemen wel altijd voor 2 personen een 4 persoons caravan. Dan hou je een slaapkamer voor de bagage.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. natuurcampings en boerencampings geven weinig risico. Of is huizenruil of huizenoppas iets voor jullie? Behoorlijke bedden, en een andere omgeving te verkennen.

  BeantwoordenVerwijderen