Pagina's

maandag 2 mei 2016

Woninginrichting op vakantie

Op de één of andere manier lukt het ons zelden of nooit om niet te schuiven met het interieur van vakantiehuisjes. Soms wordt er alleen een bank verplaatst of een tafel gedraaid, maar we gooien ook rustig een hele woonkamer om.

Ik dacht er vanaf te zijn met de komst van zoon, Vraag me niet waarom trouwens... Alsof het krijgen van een kind ervoor zou zorgen dat je bepaalde eigenschappen niet meer hebt – dream on…

Als we nou die stoel rechts zetten, dan kan
de bank dáár

En dus arriveerden we opgewekt in ons vakantiehuisje (nummer twee trouwens) om vrijwel direct tot de conclusie te komen dat de kamerverdeling niet ging werken voor ons. Met één slaapkamer boven, één slaapkamer beneden en een kind wat de hele vakantiehappening toch al net iets te spannend vond was er teveel afstand tussen de slaapkamers.

Op één kamer slapen hebben we heel even overwogen, maar aangezien samen slapen ons alledrie een slechtere nachtrust geeft en zoon pertinent met het licht aan wil slapen (en wij dus pertinent niet) vonden we dat met zijn allen geen relaxt idee.

Gelukkig was er wel een tweede kamer boven met een sauna en zonnebank. En laat daar met wat gesleep en geschuif nou precies twee bedden in passen! En dus slapen wij nu (enigszins krap) bij de zonnebank. Zoon heeft de mooie slaapkamer met een matras op de grond – die we weer van beneden haalden.


Groot voordeel: als we dan toch boven moeten blijven tot zoon slaapt, dan kunnen we gelijk in de sauna ;-)Schuif jij elders wel eens met meubilair?

5 opmerkingen:

 1. Ja, een beetje wel. Soms staan bepaalde meubels erg jn de weg of maken het onpraktisch. Ik kijk tevoren wel naar de indeling van het huis, zodat we geen bedden hoeven te verslepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het inderdaad vooraf wel kunnen bekijken. Niet aan gedacht. Ach tja... gelukkig zijn we goed in woninginrichting ;-)

   Verwijderen
 2. Ja, een beetje wel. Soms staan bepaalde meubels erg jn de weg of maken het onpraktisch. Ik kijk tevoren wel naar de indeling van het huis, zodat we geen bedden hoeven te verslepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In een vakantiehuisje soms met de tafel of wat stoelen. Wij boekten vroeger meestal een bungalow die dan alles op de begane grond had. Zoon en later dochter lieten we de eerste jaren in ons campingbedje bij ons op de kamer slapen. In de appartementen in Griekenland of Spanje schuiven we ook een beetje maar meestal is er niet veel mogelijk. We leven daar toch vrijwel buiten en daarom let ik wel goed op een prettig balkon of tuintje. Fijne vakantie :)
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een fijn buiten is bij mooi weer inderdaad wel belangrijk. Dit tweede huisje is ook op dat punt veel beter: er zit een heerlijke, zonnige tuin bij.

   Verwijderen