Pagina's

maandag 16 mei 2016

Vijf tips voor moeders met een mopperdag

Ieder mens heeft wel eens een off-day. Zelfs de mensen die gewoonlijk goed gehumeurd zijn. Dat is niet erg, maar soms wel lastig als je nog kleine kinderen hebt. Die kunnen er immers niets aan doen dat moeder met het verkeerde been uit bed gestapt is  - maar ze reageren er wel op! 

Tegelijkertijd is het met kleine kinderen lastig om jezelf terug te trekken. 

Een mopperige moeder


Ik had gisteren zo'n dag. Gelukkig ben ik verder zelden echt sjacherijnig en zijn we de dag redelijk goed doorgekomen, met dank aan de man en onderstaande handvatten.

Vijf tips voor moeders met een mopperdag:

  1. Probeer eerst of je je humeur nog op kunt vijzelen. Zet een lekker muziekje aan, neem een extra kop koffie en start de dag rustig. Misschien keert je humeur nog ten goede.
  2. Werkt dat niet, probeer dan ruimte voor jezelf te creĆ«ren. Regel oppas, maak een speelafspraakje (elders!) of vraag of je man iets leuks gaat doen met de kinderen. Ga zelf ondertussen iets doen waar je van bijtankt. 
  3. Geen opties voor oppas? Ga dan samen met de kinderen iets doen waar je van bijkomt. Veel mensen knappen op van beweging. Ga dus een eindje lopen of fietsen. Maak het daarbij niet te gek: kies een afstand en doel die voor alle deelnemers leuk en haalbaar is (anders worden de dingen erger in plaats van beter...). 
  4. Geen puf? Zet een leuke film aan en hang gezellig mee. Lukt dat niet, dan is samen in bad ook altijd nog een optie. En nee, het maakt niet uit dat het 11 uur 's morgens is. Op sommige dagen moet je gewoon doen wat werkt. 
  5. Maak de dag wat korter: eet wat eerder en breng de kinderen wat eerder naar bed. Morgen is er weer een dag - ongetwijfeld met meer energie en een beter humeur. 


Wat helpt jou weer op de been als je met het verkeerde been uit bed stapt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten