Pagina's

donderdag 26 mei 2016

Overload

Ik las deze week al meer stukjes van bloggers die een slechte dag hadden, dus kennelijk zit het in de lucht.

Gisteren was ik aan de beurt. Zowel zoon als ik hadden een wat lastige en te drukke week en toen waren we ook nog zo stom om een speelafspraak te plannen op de woensdagmiddag.
Stom - stom- stom......

Ze hebben op zich nog wel redelijk leuk gespeeld hoor, maar het eindigde met erg narig gedrag, gevolgd door een fikse driftbui. Het kindje wat bij ons speelde was er helemaal beduusd van.

Zoon schoven we na een vervroegde avondmaaltijd en bad / bedritueel maar gelijk zijn bed in. Want gewoonlijk komen dit soort buien voort uit vermoeidheid en overprikkeld zijn. Ook voor mezelf ruimde ik daarna de broodnodige ontspanning in: bad, tv en ook op tijd naar bed (haha eigenlijk hetzelfde als zoon dus - alleen mocht ik van mezelf wel nog even tv kijken  ;-))Vandaag dus geen speelafspraakjes maar terug naar de basics: samen spelletjes doen, afgewisseld met zelf spelen, eindje wandelen, beetje tv hangen enzovoorts.


Wie neemt het stokje van de slechte dagen over? ;-))
En wat is jouw beste tactiek voor dit soort dagen?

6 opmerkingen:

 1. Het is erg belangrijk te leren wat een goede ontprikkeltechniek voor je kind is. Hier was het een cassettebandje met een verhaal, altijd hetzelfde verhaal, want kind zei;"ik ken elk woord en dat geeft me rust". Tot haar vijftiende stuurde ik haar(of ze ging zelf) naar haar kamer om dat verhaal te luisteren...niet voor straf maar om te ontprikkelen.
  Op dagen dat alles misgaat, eten we uit de vriezer en kruipen we op de bank...veel rust, weinig doen wat fout kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Hier ligt het aan het stadium waar we in zitten.
   Bij enige onrust is de skippybal (binnen) nuttig. Anders helpt in mijn armen hangen altijd.

   Verwijderen
 2. Pfff... nou nee.. ik heb er weer even genoeg voor mijn kiezen gehad. Zullen we het ik-ben-blij-stokje maar gaan gebruiken? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff... nou nee.. ik heb er weer even genoeg voor mijn kiezen gehad. Zullen we het ik-ben-blij-stokje maar gaan gebruiken? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik ben voor! Wie heeft dat stokje? Ik neem hem graag over... ;-)

   Verwijderen
 4. Ik heb eerlijk gezegd ook een snertweek! Blij dat ik niet de enige ben. Ik wil ook wat meer rust, maar het zit er steeds niet in. En dat veroorzaakt ook de slechte dagen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen