Pagina's

zaterdag 21 mei 2016

Mayonaise zelf maken

We aten gisteravond zelfgebakken patatjes. Vlak voor het opdienen bleek echter dat de mayonaise op was. Met de winkels op 2 kilometer afstand is dat een lastig iets. Zeker omdat andere sauzen wat mij betreft geen optie zijn. Mayonaise en frietjes horen voor mij bij elkaar zoals een deksel bij een pan hoort.

Maar om nou twee minuten voor etenstijd alleen voor wat mayonaise vier kilometer te gaan rijden... Dat voelde niet oké. En dus dook ik als een speer de keuken in om zelf mayonaise te maken.

Conclusie: geen kunst aan om dat zelf te maken! Zeker voor herhaling vatbaar.
Zie hier het recept voor zelfgemaakte mayonaise
Het was alleen jammer dat zoon na het eten weer last had van zijn buikje. Bedacht ik me later dat kaassouflés natuurlijk ook niet kunnen (paneermeel).... Niet zo slim van mij.
Toch maar eens leren om dat soort dingen ook zelf te maken. Een recept voor kroketten vond ik al in een aflevering van 'Koken met van Boven'. Daar is vast een glutenvrije variant van te maken.


Zelfgemaakte mayonaise

Eten jullie ook wel eens graag patatjes?
En zo ja: hoe eet jij je patat graag? 

7 opmerkingen:

  1. He, jij woont toch onder de patatgrens? :)
    Ja, wij eten graag friet. Maar hier niet zo vaak. Ik mis Bram Ladage. Zonde van je zoon met de kaassoufles. Je moet zo oppassen he?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar oorspronkelijk kom ik van daarboven ;-)
      Ik wist niet dat er een patatgrens bestond en heb zoon gevraagd om een enquette te houden op school ;-)

      Verwijderen
  2. Hier ook deze week zelf mayonaise gemaakt! Jammie.
    Conclusie van iedereen: nooit meer kopen en altijd zelf maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als hij tegen peulvruchten kan is mungbonenmeel en/of rijstemeel ook een prima manier om plakken kaas te bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Peulvruchten, of in ieder geval soja, vallen ook niet helemaal goed... Rijst wel trouwens. Bedankt voor de tip!

      Verwijderen
  4. Mooi dat zo'n experiment geslaagd is.
    Je kunt het niet lang bewaren, dat is het nadeel.
    Een keer heb ik een veganistische mayonaise gemaakt, maar tegenwoordig koop ik alleen nog van het merk Ton's mayonaise.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een heel ei (wat er in dit recept ging) zou het 3 weken houdbaar moeten zijn...

      Ik geloof wel dat ik dan wat vaker mayo ipv olie door de salade heen moet doen...

      Verwijderen