Pagina's

zondag 1 mei 2016

Een ander huisje

Met wat gerace en geregel (broerlief zit altijd met zijn gezin in ons huis als wij op vakantie gaan - dus dan wordt het toch even extra poetsen en met matrassen slepen voor vertrek) zijn we toch vertrokken voor een broodnodig weekje vakantie. Slechts anderhalf uur rijden van onze woonplek vandaan, maar met drie (plas) stops en nog een staartje file voelde het toch als een flinke reis. 

Bij het aankomen op het vakantiepark bleken we een onprettig geplaatst huisje te hebben: direct aan de doorgaande weg het park in, met uitzicht op weg, receptie en parkeerplaats. Er was weinig afscheiding aanwezig was en dus kon iedereen overdag dwars het huisje doorkijken.

Eerlijk gezegd waren we er allebei een beetje teleurgesteld van. Ruim 600 euro voor een weekje vakantie is voor ons veel geld. En als het dan ook nog eens het tweede weekje vakantie in twee jaar is, dan mag het ook wel een leuk huisje / leuke plek zijn vonden wij.Na enige aarzeling (want dit is niet onze stiel) toog de man terug naar de receptie om om een ander huisje te vragen. En het kon!

Het vervangende huisje bleek naast twee speeltuinen aan een doodlopende weg te liggen, met een leukere indeling, meer tuin / minder inkijk en nog een kastje met leesboeken ook. 

Soms loont het erg om voor jezelf op te komen.

Lukt het jou goed om voor jezelf op te komen?

6 opmerkingen:

 1. Ja, in zulke gevallen zou ik dat ook zeker doen! In het hoogseizoen is het vaak niet mogelijk, maar nu natuurlijk wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het park zit wel vrij vol, maar kennelijk was dit huisje nog echt over. Wat ik niet snap: het zijn huisjes uit dezelfde prijscategorie. Het andere huisje staat nog steeds leeg. Waarom dan niet gelijk het beter huisje geven? Maar goed... misschien is dat iets subjectiefs en zijn er mensen die het andere huisje beter vinden.

   Verwijderen
 2. Wat een opluchting! Kan me voorstellen dat jullie bij aankomst teleurgesteld waren. De meivakantie is geen goedkope periode, een geluk dat er nog een ander huisje was. Om een upgrade ofzo vragen is ook niet zo onze stiel, maar in dit geval zou ik het ook gevraagd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was inderdaad een opluchting. We zijn er ook erg blij mee dat we het gevraagd hebben.

   Verwijderen
 3. knap hoor om dan voor je zelf op te komen en iets anders te vragen! Maar je ziet het, het kan lukken. Nu hebben jullie een veel fijner huisje En een goed gevoel over gehouden over je eigen handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn er ook heel erg blij mee. Soms is het zo simpel als 'gewoon vragen'.

   Verwijderen