Pagina's

vrijdag 13 mei 2016

5 tips voor een opgeruimd huis

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier lijkt ons huis na een vakantie altijd te vol en te rommelig. Zo'n vakantiehuisje is altijd zo lekker leeg en opgeruimd en het is fijn om dat ook thuis te hebben.

Nou kun je natuurlijk het hele huis leegmaken om alleen terug te nemen wat je echt wilt houden. Is dat wat onhandig, dan kun je ook gewoon onderstaande tips gebruiken.

Ik ga alvast aan de slag!

Dit is een fijne woonsfeer

Tip 1: Ruim elke ochtend je slaapkamer en badkamer op voordat je naar beneden gaat, en doet hetzelfde elke avond met je woonkamer voordat je naar bed gaat.

Tip 2: Neem elke dag een kwartier om een kastje / plank / kledingrek na te lopen. Wordt je er blij van? Gebruik je het nog? Ga je het echt repareren? Hou je het voor je plezier of uit schuldgevoel?  Om maar even wat vragen te opperen die je jezelf kunt stellen als je spullen door je handen laat gaan. Hou spullen om de goede redenen. Doe dingen die weg kunnen gelijk in een doos (weg geven) of in een vuilniszak.

Tip 3: Zorg ervoor dat je met regelmaat (wekelijks / tweewekelijks) de weg te brengen / weg te gooien spullen ook daadwerkelijk wegbrengt of weg gooit. Anders blijven ze stiekum hangen in je garage of op zolder.

Tip 4: Maak het jezelf gemakkelijk: stop dingen in dichte kasten, bewaar spullen waar je ze gebruikt en bewaar geen dingen die je 'ooit' nog gaat doen / repareren - als je weet dat je dit toch niet gaat doen. Dat scheelt bergen met ruimte én met schuldgevoel.

Tip 5: Hou tafels, aanrechtbladen en andere platte oppervlakken leeg. Dit zorg ervoor dat je huis meer opgeruimd oogt.


Welke 'truukjes' zet jij in voor een opgeruimd huis? 

5 opmerkingen:

 1. Goede tips! Ik merk dat het hier met de kinderen sneller een rommeltje wordt. Ik ruim nu elke dag s'avonds de woonkamer op en hoewel dat maar een kwartiertje duurt, is het de volgende morgen heerlijk beneden komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 's avonds de woonkamer opruimen is erg fijn ja, vooral met kinderen!

   Verwijderen
 2. Ja, terugkomen van vakantie geeft een heel andere blik op je eigen huis.
  Ik denk altijd als we thuiskomen 'goh, wat zijn de muren hier heerlijk fris en wit'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O idd, dat gevoel ken ik van de vakantie! Als wij thuiskomen van vakantie ben ik nog veel meer happy met ons huis.

  Dank je voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen