Pagina's

donderdag 7 april 2016

Zeg maar ja of zeg maar nee

Gisteren was het referendum en de man en ik zijn toch nog wezen stemmen. Zoon mocht mijn rondje inkleuren (en ik was net snel genoeg om te voorkomen dat het twee rode rondjes werden ;-)). Ook mocht hij de brief in de container doen. We hebben ook nog op kleuterniveau uitgelegd wat stemmen is. Hij vond het interessant, maar ook nogal verwarrend om de briefjes in een kliko te doen.

De inhoud van het referendum heb ik niet uitgelegd, want dat kreeg ik voor mezelf al niet helemaal duidelijk.

Ondertussen spant het erom of er genoeg opkomst was en stelt de pers dat Nederland het verdrag toch niet tegen kan houden, met 28 landen die het al hebben geratificeerd. Ondertussen zegt het kabinet dat de stem van het Nederlandse volk gevolgd moet worden.

Referendum Oekraïne

Weet je wat ik denk? Dat ze er een poosje over gaan steggelen, vervolgens een paar alinea's een beetje aanpassen, zonder dat er echt wat verandert en de boel dan toch doorvoeren - zonder aanvullend referendum natuurlijk.

Zaten die briefjes toch goed in die kliko.

Wat denk jij? 

6 opmerkingen:

 1. De eu kan het niet maken zich terug te trekken.. Zo simpel is het en dan kunnen we met 100% opkomst en tegen stemmen als volk nee zeggen. Het heeft geen zin.
  Het is een beetje als bloedverdunners bij vernauwde aderen.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja, die kliko! Dat is een mooie metafoor!
  Groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het ook zo'n klungelig stembriefje op een slecht kopieerapparaat gefabriceerd.

  Ik hoor net op het nieuws dat het eigenlijk totaal onzinnig is allemaal, het is al ergens anders goedgekeurd en zelf als er 100% tegen was gestemd zou het niets uitmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet echt een manier dus om mensen enthousiast te krijgen over referendums...

   Verwijderen